Det danske magasin i Spanien
Verdens korteste internationale bro – et spring mellem Spanien og Portugal

Verdens korteste internationale bro - et spring mellem Spanien og Portugal

Siden år 2000 har verdens længste bro mellem to lande forbundet Sverige og Danmark med sine 7845 meter. Siden åbningen har broen fået stor international opmærksomhed og der er lavet mange dokumentarfilm om alt fra ingeniørarbejdet bag byggeriet til de svære positioner og det specielle materiale man skal bruge til at male broen.

Hvis vi ser på den anden side af skalaen, på verdens korteste bro mellem to nationer, behøver vi ikke rejse til andre kontinenter eller lande. Faktisk tager det ikke mere end en kort køretur på kun 5 timer fra Málaga, så du kan endda stå midt på broen. Verdens korteste internationale bro går mellem Spanien og Portugal – det er El Marco-broen og den er 3,2 meter lang og 1,45 meter bred.

Den robuste lille træbro, der i dag fører over Abrilongo åen, er et projekt fra 2008 med EU-støtte, og den er bygget med hjælp fra begge sider af åen. Før dette fandtes, havde byboerne selv bygget en plankebro, som ofte blev trukket med af vandet under kraftig regn. Plankebroen blev i 1990’erne forstærket med nogle metalplader og et vakkelvornt rækværk og på det balancerede byboerne frem og tilbage indtil nutidens bro blev bygget.

Før 1995, hvor grænsekontrollen mellem Spanien og Portugal ophørte, var El Marco et sted for smugling af varer og salg til turister mellem landene – noget som politiet på begge sider af åen lukkede øjnene for. Fra portugisisk side handlede det om varer som kaffe og duge, mens beboere på spansk side bød på Duralex-varer, knive og vin.

Broen har fået sit navn fra byen, hvor den ligger, El Marco, som har samme navn på både den spanske og portugisiske side. Den spanske del af byen hører dog til kommunen La Codosera i provinsen Badajoz (i regionen Extremadura), mens den portugisiske del hører til kommunen Arronches i distriktet Portalegre (i regionen Alentejo) .

Og hvis dette ikke er kuriøst nok, kan det endelig tilføjes, at naboerne med forskellige nationaliteter, alt efter hvilken side af broen de bor i, ikke har problemer med at forstå hinanden, for her taler de portuñol .

Foto: CorreiaPM: WikimediaCommons

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.