Det danske magasin i Spanien
Velkommen til LA DANESAs septemberudgave

Velkommen til LA DANESAs septemberudgave

Del

Efter en veloverstået sommer, er vi klar med et dugfriskt magasin med masser af spændende læsestof.

Et af sommerens helt store samtaleemner blev manglen på vand. Alle ved, der skal handles, men det er langtfra alle, der ved, hvem der skal gøre hvad og hvorfor.

Årets høst har været forfærdelig, der er ikke længere vand i bruserne på flere strande og tusindvis af boliger har ikke vand i nattetimerne. Vandrestriktionerne tager om sig. De rammer flere og flere og bliver hårdere og hårdere – særligt hvis der ikke falder regn i de kommende måneder. Der peges på afsaltningsanlæg som løsningen på tidens vandmangel. Det er det sikkert også, men det er lettere sagt end gjort. I månedens magasin kan du læse mere om det store maskineri og om hvem der har ansvaret for hvad.

Intet kommer af sig selv her i livet – eller gør det? For blot ét år siden frygtede alle en recession, mere arbejdsløshed, en mini-finanskrise og alt det triste, der følger med. Alle symptomerne var der, men det er kun de færreste, der i dag husker det, for det er gået lige omvendt. Hele Spanien har skabt vækst og nye arbejdspladser, så ledigheden nu er nede nær de elleve procent – den laveste siden sommeren ‘08. Det sker samtidig med, at de store hjul i den europæiske økonomi, som f.eks. Tyskland, kæmper med den frygtede recession. Man spørger sig selv hvilke knapper – gyldne knapper – er det spanierne har trykket på? Måske du finder svaret på side 12 i magasinet.

Hvis du tror, ​​du har et anstrengende arbejde, så tro om igen. Et af de mest krævende jobs her i Spanien må være at levere gasbeholdere til landets hjem og virksomheder. La Danesas journalist fik en snak med en lokal ‘gasmand’ som fortalte, at han bærer op til 10.000 kilo om dagen!

Mød Rafa, el bombonero, hvis karriere startede da han var 19 år gammel, og bortset fra et år i byggebranchen, har han leveret gastanke lige siden – i næsten 30 år!

Efteråret er til glamping. Glamping (glamorøs camping) er sagen, hvis du vil nyde en naturferie med samme komfort som på et hotel og charmen ved traditionel camping, uden at skulle tænke på lommelygte, myggeolie, sovepose eller glemte teltpløkker. Som ‘glamper’ behøver du ingen teknisk viden, du møder bare op. Det er derfor den perfekte løsning for dem af os, der kan lide tanken om at bo i et telt, uden egentlig at skulle gøre det. Glamping i Spanien er måske ikke for de der vender enhver skilling. Glamour og eksklusivitet i det fri kan koste – i vores eksempler mellem €89 og €990 euro, selvom det i sidstnævnte tilfælde inkluderer alle måltider tilberedt af en Michelin-kok og adgang til et spa i verdensklasse. I månedens magasin bringer vi dig en håndfuld spændende glampingforslag.

Spanien er vinelskernes paradis. Ikke alene har man flere vinmarker her end noget andet land i verden, men med omkring 400 forskellige druesorter er der et næsten ubegrænset udbud og uendelige kombinationer at vælge imellem.

Alt, hvad der er billigt, er selvfølgelig ikke godt, og nogle vine med et prisskilt på et par euro er næppe brugbare til madlavning. Så hvordan finder du en god vin til hverdagsbrug til under 10 euro. Vi på redaktionen er langt fra vineksperter og har ligesom mange en tendens til at vælge en flaske med en cool etiket. Derfor har vi slået os sammen med nogle mere kyndige vinkendere, som deler deres forslag med os.

Dette og meget mere kan du finde i månedens udgave af La Danesa. Har du lyst til meget mere, kan du tilmelde dig onlinetjenesten DanesaPlus+ der byder på daglige nyheder, masser af spændende artikler og en række attraktive medlemsfordele.
Tilmeld dig på www.ladanesa.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.