Det danske magasin i Spanien
Selvkørende bus i Málaga

Selvkørende bus i Málaga

Málaga er blevet den første by i Europa med en selvkørende bus. I en testperiode på en måned vil bussen cirkulere i provinshovedstadens gader. Under præmieren demonstrerede buschaufføren, Antonio Padilla, som har over 25 års erfaring fra branchen, hvordan bussen navigerer i trafikken uden at han hverken behøver røre rat, bremse eller gear. “Jeg nyder virkelig oplevelsen. Her er alle muligheder for samarbejde i fremtiden,” udtalte Antonio Padilla i et lyskryds, hvor bussen standsede af sig selv ved rødt lys. 

Bussen er 100 procent elektrisk. På strækningen til og fra Málagas krydstogtterminal kører bussen af sig selv. På en bestemt strækning ved Paseo del Parque køres den manuelt grundet biltrafikken, mens den på strækningen Paseo de los Curas køres semi-manuelt.

Den næste måned vil bussen cirkulere tirsdag til lørdag kl. 10-14 og er åben for offentligheden, hvis man ønsker at prøve en tur. Det kræver blot man reserverer plads på:

www.emtmalaga.es eller www.automost.avanzagrupo.com eller i teltet på Plaza de la Marina.

(Kilde: Diario SUR)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.