Det danske magasin i Spanien
Pedro Sánchez: 70 procent vil være vaccineret ultimo august

Pedro Sánchez: 70 procent vil være vaccineret ultimo august

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Den spanske statsminister kom i går, tirsdag, med en stor og uventet nyhed til befolkningen.

Pedro Sánchez og hans regering antager, at de i de kommende måneder vil modtage så mange enheder af de nye Covid-19 vacciner, at man allerede ved udgangen af august vil have vaccineret 33 millioner borgere i Spanien, hvilket svarer til 70 procent af befolkningen. Det har længe været målsætningen blandt de store EU-lande, at 70 procent af befolkningerne skal immuniseres inden sommeren går på hæld.      

I landets store vaccineproces bliver der flere milepæle, men særligt fra maj forventes den massive vaccinering af befolkningen at tage fat. Forventningerne baseres bl.a. på store leveringer af den nye vaccine fra Janssen, som kun kræver én dosering, samt at endnu en ny vaccine vil komme på markedet over sommeren.

Udmeldingen fra Pedro Sánchez kommer efter at både Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Jannsen overfor EU har garanteret sine kommende leverancer.

Den spanske statsminister fortalte i sin tale til folket i går også, at hans regering ikke har nogle intentioner om at forlænge den nuværende undtagelsestilstand (estado de alarma), som udløber den 9. maj. Det betyder bl.a., at der til den tid ikke længere vil være udgangsforbud efter kl. 23. 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa