Det danske magasin i Spanien
Pablo Iglesias forlader regeringen

Pablo Iglesias forlader regeringen

Mandag eftermiddag faldt der en bombe i spansk politik. Podemos’ leder og vicepræsident i den siddende regering, Pablo Iglesias, træder tilbage. I stedet bliver han spidskandidat for sit parti forud for regionalvalget i Madrid den 4. maj. Beslutningen kommer som en kæmpe overraskelse for store dele af parlamentet og stort set hele den politiske presse.

Podemos står i dag meget svagt i Madrid. Flere fremtrædende Podemos politikere forlod for et par år siden partiet for at stifte eller tilslutte sig det lokale parti ”Más Madrid”. Pablo Iglesias’ intention er at styrke sit parti og indgå et parløb med hans tidligere partifælder, for at styrke venstrefløjen og skabe et ambitiøst alternativ til det nuværende borgerlige styre.

Præsidenten for Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), udskriv i sidste uge valg som følge af det anspændte forhold til regeringspartneren Ciudadanos.  

(Kilde: El País) 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.