La Donaira – ren luksus, ren natur og ren samvittighed

La Donaira - ren luksus, ren natur og ren samvittighed

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

De fleste luksushoteller i verdensklasse forkæler deres gæster og tilfredsstiller alle deres behov. Men kan et par nætter væk fra hverdagens stress og jag virkelig gøre en forskel? Hvis en weekendferie kan defineres som livsændrende, skal det være Finca La Donaira.

La Donaira er et miljøvenligt, eksklusivt boutiquehotel beliggende på en enorm ejendom i den bjergrige Serranía de Ronda-region. Da den østrigske ejer købte stedet i 2002, var planerne at etablere et internationalt gods til hestesport. I dag huser stedet 300 får, 200 høns, 61 sjældne køer, 32 geder, et dusin andalusiske æsler, 30 bistader og 82 fuldblodsheste.

I 2005 begyndte man med biodynamisk landbrug, der nu producerer 95% af alt, der forbruges på godset, både til mennesker og dyr. Sidste år omfattede dette 5.488 kilo oliven (462 liter extra virgin olivenolie), 528 kg mandler, over 2000 kg Petit Verdot- og Blaufränkisch-druer og svimlende 236 kg af deres dyrebare medicinske honning.

Læg dine bekymringer bag dig

Da hotellet åbnede i 2015, beskrev Vogue Spain stedet som ‘et af Spaniens mest charmerende hoteller’. De er ikke de eneste, der har rost denne bjergoase, der genforener gæsterne med naturen og minder dem om de sande glæder ved livet.

Selv før ankomst forstår du, at du står over for et anderledes ophold. Bilen efterlades i landsbyen El Gastor, hvorfra du køres til ejendommen i en jeep. God idé, da det utrolige landskab gør det let at give slip på rattet…

Så snart vi ankommer, tager La Donairas María Centeno os på en tur. ”Dette er ikke noget almindeligt hotel,” forklarer hun. ”Vi ønsker, at vores gæster skal føle sig helt hjemme. Vi har ikke værelsesnøgler, og gæsterne kan spise ved samme bord. ”

Hvis dette virker hippie-agtigt, kan jeg forsikre dig om, at stedet er definitionen af landlig ​​chic. Den hundrede år gamle hvidkalkede stald er blevet udvidet og omdannet til et førsteklasses luksusanlæg med syv separate, generøse værelser. Derudover har de to yurter på 50 kvadratmeter (luksustelte) til dem, der foretrækker glamourøs camping eller glamping i tæmmet vildmark.

Planlægningen af ​​stedet er udført med bevidst letthed, indrettet med udsøgte franske bondeantikviteter, original samtidskunst og funky, retro-modernistiske detaljer.

Hvert værelse har sin egen karakter. I den luftige Laura Suite kommer bjergsiden op ad gulvet, og den snehvide madras i himmelsengen er dækket af fåreskind, der indbyder til den dejligste søvn.

Yurterne har et badekar signeret af William Holland, og alle værelser har specialdesignede brusere og vandhaner med duftende sæber og shampoo produceret på stedet. Hjemmelavede bivoksstearinlys og vaser med vildblomster spreder duft i hver en krog.

Det biodynamiske køkken drives af den svenske kok Fredrik Andersson og hans dygtige team.

Fra Steinwayflygel til fuldblodshingste

En sådan naturperle kan inspirere dig til at søge en afsides bænk for at meditere, men der er ikke mangel på tilbud til aktive gæster. Hvad med morgenyoga på platformen med udsigt over bjergene, en tur på en af ​​de mange stier, en cykeltur for hele familien, et morgenbad i den udendørs pool, en tur rundt i urtehaven – eller at hente dit eget æg til morgenmaden fra den fritgående hønseflok?

Om eftermiddagen kan du lære om naturligt hestehold fra stedets hestevisker, Seamus. Da han er sammen med dyrene fra det øjeblik, de er født og forstår deres intuitive kommunikation, vokser de op uden stress og frygt. Lusitanos er de ældste rideheste i verden, og La Donaira beskytter denne tusind år gamle, stærke, ædle og følsomme hesteavl. Lusitanos er velegnet til dressurridning og en ideel partner til hesteterapi, som vi snart skal opleve.

Bikubeseng eller yoga på hesteryg?

La Donaira tilbyder alt, hvad ethvert luksusresort gør, og meget mere. De, der virkelig har brug for at slappe af, kan prøve grounding – en type yoga med styrke-, balance- og tillidsøvelser på hingsten Dante. Den ansvarlige for velfærd, Paula Król, lader mig klappe og tale med hesten, før vi fører den til en indhegnet ridebane, hvor jeg bliver guidet gennem enkle strækøvelser på hesteryg. Paulas beroligende stemme får mig til at trække vejret mere roligt og følge det mægtige dyrs naturlige rytme – med armene opad og lukkede øjne. Og jeg, der troede, jeg var bange for heste …

Hvis hesteyoga ikke har forvandlet dig, hvad så med en uforglemmelig meditation på en bikubeseng? I bekymring for biernes situation begyndte La Donaira naturlig biavl med fokus på biernes genetik og immunsystem. Man ser bikuber i træer, stubbe og kasser, og tre af de sidste sættes sammen for at skabe den såkaldte bi-seng, som jeg vil lægge mig på. (Hvordan kan jeg modstå noget så spændende?)

Vi nærmer os bikubene iklædt fuldt udstyr til biavl. Efter at have observeret de hårdtarbejdende bier bevæger vi os i langsomt til bagsiden af ​​’sengen’, hvor jeg ligger på en træplatform direkte oven på kubene. Når låget er lukket (ja, der er nogle åndedrætshuller …), føles det som om jeg er kommet ind i en summende, varm og meget livlig, mørk bi-kiste. Når du har fået nok af denne bi-terapi eller ønsker at komme ud, skal du bare løfte låget. Jeg garanterer for, at det er det nærmeste, du nogensinde kommer disse utrolige små skabninger, som er så vigtige for livet her på jorden.

Efter al denne aktivitet fortjener vi lidt pleje. Hvad med en lavendelmanicure eller en massage med sød mandelolie i spaens perfekt tilbagetrukne lille massagehytte?

Selvom La Donaira har plads til 22 gæster, føles stedet aldrig overfyldt. Tværtimod vil du sikkert undre dig over, hvor de andre gæster er, når du har hele spaen for dig selv. Du kan opleve at svømme mutters alene i den 21 meter lange infinity-pool, svede alene i den opvarmede sauna eller, hvis du er en skør skandinaver som mig, hoppe alene i isbassinet!

Indendørs finder du et Steinway-flygel, guitarer, en LP-samling og fulde bogreoler. Overalt er du omgivet af panoramavinduer med udsigt til grønne planter, enge og stejle bjerge. Tilsæt et glas af La Donairas biodynamiske Syrah rødvin fra 2010, og vupti, du er kommet til et jordisk himmelrige!

Da hotellet åbnede i 2015, beskrev Vogue Spain det som ‘et af Spaniens mest charmerende hoteller.’

Japansk skovbad, æselvandring og biodynamisk vinsmagning

Mens vi er ved vin, tilbyder La Donaira tre nye oplevelser i 2021. Den første er en vinsmagning, eller cata de vino, med La Donairas biodynamiske vinekspert og sommelier, David Raya Moreno. I det blomsterdækkede drivhus inviterer han til vinsmagning af biodynamiske vine med temaer som middelhavsvine, en 6.000-årig rejse fra vinens oprindelse i Georgien, mousserende vine, andalusiske vinskatte og selvfølgelig, La Donairas egne vine.

I 2021 er æsler blevet en del af La Donairas familie. Det traditionelle andalusiske æsel med mere end 3.000 års historie er truet af udryddelse. Med kun 800 registrerede dyr tilbage, har godset nu viet sig til at beskytte denne art og bringe viden om dyrene, der har bidraget så meget til udviklingen af ​​det spanske samfund. En anden oplevelse er derfor en vandring i naturen med de fredelige og kærlige andalusiske æsler.

Shirin Yoku, eller skovbadning, startede i 1980’erne i Japan for at reducere stress og andre påvirkninger ved at leve i et moderne samfund, og nu tilbydes denne form for sund skovterapi også på La Donaira. Målet er, at gæsterne skal få bedre kontakt med sig selv og det naturlige miljø med guidede aktiviteter som åndedrætsøvelser, meditation, sanser, bevist bevægelse, styrkeritualer og natursymbolik. Ved bare at bruge en time i et skovbad reducerer man stresshormoner i blodet, sænker blodtrykket, styrker celler der modvirker tumorer og infektioner, og afbalancerer det parasympatiske og sympatiske nervesystem.

Nul kilometers gård-til-gaffel-køkken

Køkkenet er hjertet i hjemmet også på La Donaira. Her kan gæsterne nyde deres måltider, mens de observerer kokkene i arbejde. Uanset om du vælger at spise i køkkenet, i biblioteket, i stuen eller et eller andet sted i haven, er bordet dækket med smukke franske linnedduge, en rosmarinstilk og friskpoleret, antikt sølvbestik.

Måltiderne på La Donaira er et kapitel for sig. De inkluderer et halvt dusin retter, der serveres som farverige skulpturer på tallerkenen, toppet med grøntsager og spiselige blomster. Det biodynamiske køkken drives af den svenske kok, Fredrik Andersson, og hans dygtige team. Hvert måltid afsluttes med la piece de resistance, en dessert uden sidestykke, som en hjemmelavet mandelsorbet med mandler plukket fra træet lige uden for døren!

Indtil næste gang …

Videndeling er en del af stedets filosofi og personalet bidrager til La Donairas kulturelle mangfoldighed.

“Man skal være ret kynisk for ikke at blive påvirket af dette sted. Vi håber, at La Donaira vil inspirere dem, der kommer her til en sundere og mere bæredygtig livsstil, ”siger María.

På La Donaira er miljøet altid det vigtigste. Det er en enestående opdagelsesrejse – bare det at komme her føles terapeutisk. Besøget er slut, men vi kan garantere, at det ikke er et farvel, men et Hasta Luego! Vi ses, La Donaira!

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa