Det danske magasin i Spanien
Kirken anerkender (begrænset) misbrug

Kirken anerkender (begrænset) misbrug

Biskopper i landet har anerkendt 45 tilfælde af misbrug af børn, hvoraf ca. tyve ikke er offentliggjort før. Halvdelen af ​​de 70 spanske biskopper er nu enige om at videregive oplysninger om misbrug, men få efterforskninger er foretaget, og meget er skjult i stilhed. Den spanske kirke er fortsat en undtagelse i den katolske verden, når det kommer til misbrug af mindreårige. I flere lande, såsom Storbritannien, Frankrig, Holland og Irland, har undersøgelser gjort opmærksom på tusindvis af tilfælde af børnemishandling, mens normen i Spanien har været passivitet og tavshed. Man yder nu støtte til ofrene på pavens befaling, men biskopperne har nægtet at give flere oplysninger, bortset fra at der er meget få sager. 

15 biskopper har anerkendt 45 sager, både nye og gamle, og 19 af disse var ikke kendt før. Blandt andet har bispedømmet Madrid for første gang indrømmet otte tilfælde af misbrug af mindreårige. Antallet af tilståelser i Spanien er meget lille sammenlignet med andre europæiske lande, men for kun tre år siden, i 2018, da avisen El País begyndte efterforskningen, svarede kun 18 stifter, og kun fire af disse indrømmede misbrug. De sager, der nu er anerkendt, øger antallet af kendte ofre i Spanien til 550 mennesker ifølge El País-undersøgelser. 

Ifølge El País er biskopperne i landet meget tilbageholdende med oplysninger, når det kommer til at håndtere misbrug.

(Kilde: El País)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.