Det danske magasin i Spanien
Kære læser (Maj 2022)

Del

Det er blevet maj og sommeren er på vej. Der er der optimisme at spore i Málaga-provinsens hotel- og restaurationsbranche. Forventningerne til, at højsæsonen på Costa del Sol når præ-pandemiske højder er stor. De mange besøgende i påskeugen plejer at være en god indikator for, hvad der er i vente over sommeren. Hotelbranchen meldte om belægningsprocenter på 80-90 procent, ad hvilket man må konkludere, at rejselysten er vendt tilbage.

Også flyselskaberne forventer en travl sommer. Norwegians koncernchef, Geir Karlsen (57), var i Alicante i slutningen af ​​marts, og La Danesa fik en samtale med den travle leder.

Efter nogle hårde år hvor selskabet balancerede på randen af konkurs, ser man nu helt anderledes lyst på fremtiden. Selskabet har har netop ansat 800 nye medarbejdere til at imødekomme udfordringerne i den kommende højsæson, og midt på sommeren forventer man at runde 4.000 ansatte, der alle står klar til at fragte solhungrende turister til blandt andet Costa del Sol. Mød Geir Karlsen i det eksklusive interview på side 26.

Maj er også lig med blomsterfestival i Córdoba. La Fiesta de los Patios byder hvert år på en fantastisk smuk oplevelse, hvor byens borgere konkurrerer om at skabe den smukkeste blomsterindrettede gårdhave, et populært indslag for både beboere – og for turister. Der er mindre end to timers kørsel fra Málaga by til Córdoba. Gå ikke glip af dette blomstereventyr der i år finder sted i perioden 3. til 15. maj. For dem der elsker blomster, hvidkalkede huse, smalle gyder og intime gårdhaver – rejs dertil!

Se mere inde i magasinet.

Det var eventyret, der trak. Og eventyret er blevet udlevet fuldt.

Michel Pedersen er stærkt integreret og stærkt tilfreds med livets gang. Vel har han været på glatis – men har aldrig mistet balancen. Heller ikke dengang byfestens smukkeste pige pludselig bød ham op til Flamenco. Mød Michel Pedersen i denne måneds skæve vinkel.

Månedens udflugt går til La Motilla de Azuer som er intet mindre end en sensation; et mægtigt bygningsværk fra bronzealderen som i form af en høj labyrint (31 m.) som står midt på den castilianske højslette og er den eneste udgravede af sin art i verden. Den er uden tvivl Spaniens ældste bygningsværk, idet den er bygget i bronzealderen. Det er samtidig Spaniens ældste brønd. Tag med Else Byskov på tur til Ciudad Real.

Der Findes 1.800 floder i Spanien. En del af de mange kilometer flodlejer kan dog være tørlagte noget af året, ligesom enkelte af Spaniens floder krydser grænsen til Portugal på deres vej til Atlanterhavet, og de bør vel for god ordens skyld tilskrives begge lande, eller den iberiske halvø, om man vil.

Floderne udgør en enorm naturrigdom. Smukke som postkort, som de skærer sig vej gennem de nordspanske bjerge eller giver liv til de tørre, sydspanske regioner. Spanien har som så mange andre lande sovet over sig og meget sent opdaget, at naturen, inklusive vandløb, ikke kun er noget, man bør passe på af sentimentale årsager.

Men hvordan er situationen i dag? Vi har spurgt Greenpeace i Madrid, hvor der spores en forsigtig optimisme.

God læselyst!

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.