Det danske magasin i Spanien
Kære læser (April 2021)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Viljen til at kickstarte sommersæsonen er i hvert fald til stede. Således har man fra Fuengirola Kommunes side valgt at gennemføre fuldt sommerprogram for koncerter på Marenostrum.

”Den kommer at stå på masser af musik, masser af glæde og masser af sikkerhed,” forsikrede Fuengirolas borgmester Ana Mula ved en præsentation af sommerens program. Forud for sommerens koncerter har kommunen i flere måneder arbejdet på at skabe et Covid-19 sikkert spillested. Projektet er ganske innovativt og udviklet i tæt samarbejde med Junta de Andalucía. ”Sidste år bevidste vi, at man kan afvikle koncerter og kulturelle begivenheder med nul smitte. Det bygger vi nu videre på og er for sommeren klar med næsten 50 koncerter fordelt over Marenostrums to scener,” annoncerede borgmesteren med henvisning til selve borgen Castillo Sohail og den store park ved siden af middelalderborgen. Via flere ind- og udgange, flere barer og spiseboder, god plads mellem sæderne på siddetribunen og en opdeling af arealet for de stående publikummer, ønsker man at sikre mod grupperinger og dermed skabe et Covid-19 sikkert spillested.

Første koncert løber af stablen den 4. juni – den sidste ved udgangen af september.

Årets koncertprogram er stærkt præget af nationale artister krydret med bl.a. verdenskendte Marc Anthony og danske Thomas Helmig, som giver koncert lørdag den 11. september.

Blandt kystens mange skandinaviske mæglere er der også positive forventninger til, at salget af boliger på kysten kommer i gang igen. Vi har spurgt en række skandinaviske ejendomsmæglere på kysten om deres syn boligmarkedet i 2021. Her i magasinet kan du læse om deres forventninger til boligsalget og om hvordan markedet ser ud for potentielle købere.

Han er ikke let at slå omkuld. Men først på året blev Benny Reinholdt for alvor sendt til tælling. Coronavirussen viste sig fra sin værste side, og under 28 dage i intensiv behandling var Bennys fremtid uvis. ”Det er det hårdeste, jeg nogensinde har været ude for – både fysisk og følelsesmæssigt. Jeg ved, jeg har være meget, meget heldig,” fortæller en i dag rask og glad mand, som atter er klar til at tage fat. Hvis der er noget Benny Reinholdt altid har kunnet, er det netop at tage fat. Mød ham i denne måneds ”Skæve vinkel”.

For de fleste er en tur til Granada ensbetydende med et besøg på Alhambra og paladsets tilhørende haver: Generalife. Men Granada er meget mere end det. Byen har massevis af fantastiske seværdigheder i centrum og oppe i Albayzin. Så snart Granadas centrum var ude af lock-down i slut februar ilede vi til staden for at se alle disse perler, og vi måtte sande, at 

byen absolut er et besøg værd. Tag med til Granada og bliv forbavset.

Hvert år bliver tusindvis af danskere udsat for identitetstyveri på de sociale medier. 

Heldigvis kan du ved hjælp af nogle simple tips minimere risikoen for at blive snydt på nettet. 

Langt de fleste computer-brugere handler i god tro og tager deres forholdsregler, men nogle ender alligevel med at blive snydt. 

Det bedste man kan gøre er at tænke en ekstra gang over sin adfærd på nettet, råder IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra IT-virksomheden AnyTech365, som denne måned giver sit bud på 5 gode råd til at sikre sig mod identitetstyveri på Facebook.

Disse og mange andre emner kan du læse om i månedens magasin.

God læselyst!

MN

Af Martin Norrbom

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa