Det danske magasin i Spanien
Boligspalten: Hvordan laver jeg den bedste boliginvestering?

Boligspalten: Hvordan laver jeg den bedste boliginvestering?

Det er i disse dage svært ikke at bekymre sig om coronavirus og hvordan den potentielt kunne påvirke den ellers forventede spanske boligprisstigning på 4,2 % i 2020 (kilde: S&P global ratings). Men hvis vi udelader usikkerheden om corona, indtil vi ved mere, så er det stadig afgørende for en god investering, at man træder ind i de områder, hvor gensalgsværdien samt udlejningspotentialet vurderes højest og hvor man har sat sig grundigt ind i lokalplaner samt tendenser og trends for området. Dette kan din ejendomsmægler hjælpe dig med.

Ejendomsinvestering er investering, og ligesom med aktier kan en ejendom falde eller stige i værdi, især hvis du udelukkende beror på en værdistigning. Men hvis der investeres ud fra lejeindtægt, så kan en værdistigning ses som et bonussupplement.

Der er ikke mange, der ved det, men for at lave en fornuftig ejendomsinvestering på Costa del Sol kræver det i praksis ikke meget mere en 500.000 DKK og resten kan lånes til en billig rente over 25 år. Det hænger sammen med, at der på boligmarkedet hernede stadig findes 1- og 2-værelses gensalgsboliger til godt 1 million kr. hvor man kan opnå et afkast på 10 % ved at leje dem ud.  

Boligmarkedet på Costa Del Sol er stadig populært at investere i, og priserne ligger generelt 25 % under, hvad de gjorde før krisen i 2007 (kilde: Nykredit). Der er flere måder at investere i mursten på, og derfor er det også vigtigt at bestemme sig for, hvordan man vil investere. Mange ser muligheder i at købe ældre boliger, der trænger til renovering, og som derefter enten udlejes i en årrække eller bare sælges videre med det samme. Der er også stadig stigende interesse for boliger på projektplan, hvor betalingsstrukturen er attraktiv, og hvor den forventede gevinst, historisk set, ligger på ca. 20 %, så snart boligen er opført og der er vand i poolen og palmerne er plantet osv. 

Hvad end du har temperament til det ene eller andet koncept, så er det altid vigtigt, at du søger rådgivning hos din ejendomsmægler i forhold til skattebesparelser. Der er inden for alle typer boligkøb stor forskel på, om der investeres som privatperson eller i selskabsform f.eks. direkte fra dit danske holdingselskab eller via et spansk datterselskab. 

Af Per Mønsted og Jacob Johansen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.