Det danske magasin i Spanien
Hvilken risiko har du som bilejer, når din bil køres af andre?

Hvilken risiko har du som bilejer, når din bil køres af andre?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Ansvaret for en bil i Spanien følger bilens ejer. Låner du bilen til andre, og bilen bliver skadet, er det derfor din bilforsikring, der må dække skaden. Det bliver dig, som mister bonus på din bilforsikring, og du vil mærke en stigning i præmien næste gang forsikringen skal fornyes. Er føreren af din bil beruset under kørsel, vil du ikke kunne få erstatning for bilens materielle skader. Personskader vil i første omgang blive dækket af forsikringsselskabet, og erstatning vil blive udbetalt til skadelidte. Derefter vil forsikringsselskabet reklamere dig for det udbetalte erstatningsbeløb, for der står i forsikringsbetingelserne, at hvis føreren er beruset på skadestidspunktet, er der ikke forsikringsdækning.

Vær også opmærksom på, at der ofte er en aldersbegrænsning i forsikringsbetingelserne. Bliver bilen kørt af en person, som enten er yngre end tilladt i forsikringsbetingelserne, eller lige har fået kørekort, kan forsikringsselskaberne også gøre regres over for bilens ejer i tilfælde af skade.

Har føreren ikke tænkt sig at aflevere din bil tilbage, er det ikke muligt at anmelde tabet under tyveridækningen på bilforsikringen. Låner du bilen ud frivilligt, og selv har udleveret bilnøglerne, er der ikke tale om indbrud eller tyveri i henhold til forsikringsbetingelserne. Et godt råd er, at du kun låner bilen til personer, som du stoler på og kender godt. 

Har du brug for mere information om bilforsikringer og andre fiorsikringer, så finder du Kaas og Kirkemann i Centro Idea. 

+ 34 952 47 83 83,
www.kaaskirkemann.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa