Det danske magasin i Spanien
Andalusiens smukkeste solnedgange

Der er formentlig ikke noget mere fotograferet end en rødmende aftenhimmel eller det sidste sekund, før solen forsvinder i havet – denne daglige gratis forestilling, der bringer et kosmisk hav af flammer og giver landskabet en tilgivende rosenrød nuance. Uanset hvor kyniske og pragmatiske vi måtte være, vil de fleste af os nok indrømme, at vi i hvert fald en gang imellem skal stoppe op og beundre en særlig storslået solnedgang.

For en imponerende puesta del sol her i det sydlige Spanien, må jeg sige, at Ronda er blandt de absolut bedste. Jeg er selvfølgelig en smule forudindtaget, da vi har valgt at bo her, og siden vi flyttede hertil fra en grå by på den ekstremt regnfulde canadiske vestkyst. Derfor tager jeg aldrig solnedgange for givet.

Mange mennesker, der bor på Costa del Sol, har deres yndlingsstrand eller en del af paseoen, hvor de kan lide at se solen forsvinde i Middelhavet fra en bænk, en klippe eller en chiringuito-strandbar. Men hvor er regionens andre uforglemmelige solnedgange? Voz de Cádiz præsenterede for nylig en liste over regionens smukkeste solnedgange (en pr. provins), og vi har tilføjet vores egne favoritter, hvor du kan opleve Andalusiens mest uforglemmelige solnedgange:

1. El Mirador de San Nicolás, Granada

Solnedgangen over Alhambra med den snedækkede Sierra Nevada i baggrunden siges at være en af ​​de smukkeste i verden. Der er flere udsigtspunkter i Albaizin-kvarteret, men El Mirador de San Nicolás er nok det bedste. Det var her, den tidligere amerikanske præsident, Bill Clinton, meddelte, at “dette var en af ​​de smukkeste solnedgange, han havde set i sit liv”, da han stod her under sit besøg i 1997. Hvis du ikke har noget imod at bestige nogle bakker, har Mirador Sacromonte en flot udsigt, men til gengæld meget få mennesker.

2. Playa La Caleta, Cádiz

La Caleta-stranden i Cádiz med de hvidmalede klassiske små fiskerbåde, der flyder i bølgerne, er smuk døgnet rundt, men bugten er især romantisk ved solnedgang. La Caleta er blevet hyldet i poesi og sang, som Pasodoble skrevet af Gaditan Bustelo. For dem, der kan lide filmhistorie, blev James Bond-filmen Die Another Day fra 2002 (hvor Halle Berry kom op af vandet iført en vovet hvid bikini og en fiskedolk i bæltet) optaget her på La Caleta-stranden. Solnedgangen fra La Casa de las Cuatro Torres eller fra et af byens andre traditionelle vagttårne ​​er også magisk.

3. Puente de Triana, Sevilla

En solnedgang med Sevillas historiske bygninger som baggrund er som et perfekt postkort. Fanger du også Guadalquivir-floden med El Torre del Oro (Det Gyldne Tårn) med den klassiske bro, der fører over til det bohemekvarteret Triana, har du vinderbilledet. For den bedste udsigt, tag op til en af ​​tagrestauranterne nær Giralda-tårnet eller ved floden for at tage dit drømmebillede. For de mere eventyrlystne anbefaler vi at leje en kajak. At padle på Guadalquivir ved solnedgang er som at padle på flydende guld.

4. Mirador de Gibralfaro, Málaga

Udsigtspunktet Mirador de Gibralfaro er et af de højeste punkter i Málaga by. Herfra kan du se den arabiske fæstning Alcazaba, tyrefægterarenaen, den gamle bydel, havnen med Mulle Uno og alle de nye projekter der og Costa del Sol-kysten mod Mijas-bjergene. For dem, der ikke ønsker at forlade byens centrum, anbefaler vi at betale 6 euro og bestige de 200 trin for at beundre tusmørket fra Málaga-katedralens tag.

5. Mezquita de Córdoba og Puente Romano, Córdoba

Før solen går ned over Córdoba, krydser du Guadalquivir-floden på den romerske bro (Puente Romano) til den islamiske Torre de la Calahorra. Den lukker kl. 18.00, men afhængigt af årstiden kan toppen af ​​tårnet være det bedste sted at beundre solnedgangen fra. Herfra får du en fabelagtig udsigt over den gamle bydel med den verdensberømte moské og katedralen. Da broen ikke tillader biler, kan man næsten tro, at man er i det 13. århundrede. For dem, der foretrækker at skåle for slutningen af ​​dagen med en ‘sundowner’, er nok den bedste siddende solnedgang på en af ​​hotellets tagterrasser med udsigt over moskeen og katedralen. Og du kan blive overrasket over at opdage, at du er helt alene deroppe.

6. Parque de Doñana, Huelva

Doñana National Park i Almonte, Huelva-provinsen er et naturligt paradis med uforglemmelige solnedgange. Fra landsbyen El Rocía (ellers kendt for religiøse festligheder) ser man solen gå ned i de beskyttede marskområder, der er hjemsted for hundredvis af fuglearter. Så tag din kikkert med!

7. Arrecife de Las Sirenas, Cabo de Gata, Almería

Selvom naturparken Cabo de Gata har utallige smukke strande, hvor man kan beundre solnedgange, er der én, der især bør nævnes. El Arracife de las Sirenas (Havfruerevet) er en kystjuvel, som bringer solnedgange, som man kun kan forelske dig i. Den dramatiske klippeformation, opkaldt efter de sæler, der plejede at komme hertil, ligger midt i naturparken, tæt på Faro de Cabo de Gata-fyrtårnet. Om vinteren kan du se solnedgangen fra stranden eller La Mirador de las Sirenas, om sommeren fra Sierra de Gádor.

NB. Det er en god idé at medbringe en lommelygte til hjemturen.

8. Sierra de Surgura, Jaén

Jaén-provinsen har mange små landsbyer, hvor du kan beundre landskabet ved solnedgang. En af disse er bjergkæden Sierra de Segura, hvor den nedgående sol skaber silhuetter af oliven- og cedertræer. Til andre solnedgange i provinsen Jaén anbefales El Balcón de Zabaleta i Cazorla eller den charmerende befæstede by Alcalá la Real. For de morgenfriske, der foretrækker smukke solopgange, kan du prøve en ballontur over Guadix.

9. Sanlúcar de Barrameda, Cádiz

Andalusien har en sportsbegivenhed, hvor du kan nyde en helt unik solnedgang – under hestevæddeløbet Las Carreras de Caballo de Sanclúcar de Barrameda. Løbet afvikles kun én gang om året, i august, men så får du chancen for at se regionens bedste jockey-ryttere galoppere langs stranden ved solnedgang. Andre steder på året er Sanlúcar bedre kendt for sine fisk og skaldyr end sine solnedgange, men det ene udelukker ikke det andet.

10. Tajo de Ronda, Ronda, Málaga

Sidst men ikke mindst er der landsbyen på klippekanten, Ronda. Næsten hvor end du er i byen – på den verdensberømte Puente Nuevo, i den smukke Alameda-park eller på tagterrassen på Hotel Catalonia, er du næsten altid sikret en utrolig solnedgang i denne indre by lidt over en times kørsel fra kysten. Personligt har jeg været fristet til at tage snesevis af billeder af den gyldne time. Men på fotografier får man aldrig fornemmelsen af ​​dette magiske øjeblik, når du står i det varme spejlbillede og ser solen dukke op under horisonten og hele himlen står i flammer. Jeg er kommet til den konklusion, at solnedgange simpelthen er noget, man skal være vidne til med egne øjne.

Kilder: Junta de Andalucía, Voz de Cádiz, escapadarural, Parque Natural Cabo de Gata og Ayuntamiento / Turismo de Granada, Cádiz, Sevilla, Málaga, Córdoba, Almería, Jaén, Sanlúcar De Barrameda og Ronda.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.