Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det er slet ikke dårligt at være hund på solkysten. Uanset om du bor her eller rejser med en hund, tilbyder Costa del Sol alt, hvad du har brug for til at nyde din dag med din firbenede ven. Der findes hundevenlige strande, parker, restauranter og hoteller. Her fortæller vi dig om nogle af mulighederne.


Da jeg flyttede til Spanien for nogle par år siden, bemærkede jeg hurtigt alle hundene her. Selvfølgelig var der også mange hunde i Oslo – men nogle gange virker det som om, at hver eneste indbygger her på den solrige kyst har en eller flere hunde. Og det kan jeg godt forstå. Her er alt indrettet til at medbringe hunden næsten overalt. Det ser ud til, at det er en udbredt praksis at adoptere hunde fra en af ​​de mange adoptionsorganisationer/shelters, hvilket de mange charmerende hunde, man møder i hverdagen, også bekræfter.

Hundevenlige strande

At tage hunden med på stranden er i udgangspunktet forbudt på alle strande i Spanien. Det er af hensyn til hygiejne og badegæster, og forbuddet håndhæves med bøder på flere hundrede euro. I de senere år har flere kommuner imidlertid skabt strandzoner, hvor hunden også kan deltage i strandlivet.

En af de bedste af disse strande er Playa del Castillo ved siden af ​​Sohail-slottet i Fuengirola. Playa canina de Torre del Mar er en meget hundevenlig strand i Málaga. Det er placeret nær mundingen af ​​Vélez-floden langs Mortero-strækningen og strækker sig over godt 4.000 kvadratmeter lang. Denne strand inkluderer et separat legeområde for hunde.

I Marbella finder du også hundevenlige strande. En af dem er Playa El Pinillo, som er 1,5 km lang og beliggende i udkanten af ​​byen. Stranden dækker 250 kvadratmeter og har et område specifikt dedikeret til hunde. Ved siden af ​​Gran Hotel Guadalpín Banús ligger stranden Playa de Ventura de Mar.

En anden hundevenlig strand er Playa de Arroyo Totalán, der ligger mellem Málaga og Cala del Moral-bugten. Og i Casares finder du stranden Playa de Piedra Paloma.

Hundeparker

Costa del Sol har en række parker, hvor du kan gå tur med hunden samt specialdesignede hundeparker. Søg på ”Parque Canino” for at finde hundeparker i dit område. Disse hundeparker er normalt indhegnede og har vandkilder til hunde, legeudstyr og skraldespande. Her kan hundene løbe frit og socialisere sig med andre artsfæller.

I Fuengirola finder du Parque Canino Guau Guau (vov vov) i Los Pacos, der tilbyder 6000 m2 inklusive sit eget agilityområde, samt Guau Guau 2 ved Centro Comercial Miramar. Calahonda har en stor hundepark, Dog Park Calahonda, på 22.000 m2 med et stort grønt areal, skyggefulde områder under tag og et område med funktioner til træning af agility. Parken hævder at være den største i Spanien og måske i Europa. Du kan læse mere på www.dogparkcalahonda.webnode.es

I Málaga by er der mange parker, hvor du kan gå med hunden: Parque forestal de el Morlaco og hundeparkerne Parque El Morlaco, Parque del Norte, Parque de Huelin, Parque de San Miguel med sin egen hundepark Parque Canino San Miguel lige ved siden af, Parque de La Barriguilla og La Concepción som er botaniske haver. I Marbella finder du Parque de Nagüeles, og i Mijas er der to hundevenlige parker, en på Calle José Orbaneja og en på Calle Ciprés. La Cala de Mijas fik for nylig sin egen hundepark; Parque canino ‘Ensanche de La Cala’. De fleste parker har en smart løsning med dobbeltdør, så ingen hunde kan løbe ud, når man går ind eller ud med hunden. Der er også ofte to separate områder, så hunde, der ikke kan så godt sammen med andre hunde, kan være i deres eget område, eller store og små hunde kan holdes adskilt.

Hoteller og restauranter

Flere hoteller annoncerer med, at de er kæledyrsvenlige. En simpel websøgning på “Pet Friendly Hotel” giver et antal hits på Solkysten. En god tommelfingerregel kan være at dobbelttjekke hotellet/ejendommen inden du booker, så du eller personalet ikke får nogen overraskelser ved ankomsten. I hjertet af Málaga findes der for eksempel det firestjernede Petit Palace Plaza Málaga, der tager godt af både dig og dit kæledyr.

Flere barer, caféer og restauranter giver dig også mulighed for at medbringe din hund, og flere er hurtige til at få øje på og tilbyde din hund frisk, koldt vand på varme dage. Spørg først, så du ved, om det er okay at hunden tilslutter sig, så både du og din firbenede ven kan nyde god service.


Fakta om kæledyr

Spaniens mere end 46 millioner indbyggere ejer over 20 millioner kæledyr. Det betyder, at der er flere kæledyr end børn pr. husstand.

1 ud af 4 husstande har mindst et kæledyr i følge den firbenede folketælling (kæledyr med registreret mikrochip).

Antal registrerede hunde i Spanien: 6,3 millioner

Antal registrerede hunde i Danmark: cirka 500.000.


Mest populære hunderacer i Spanien

• Yorkshire Terrier

• Schæfer

• Chihuahua

• Golden retriever

(Kun registrerede racer medtaget, ikke blandede racer)


Hundevenlige strande

Playa del Castillo Sohail, Fuengirola

350 m strandområde for hunde lige under Sohail Castle i Fuengirola.

Playa El Pinillo, Marbella

Denne strand er 1,5 km lang og ideel til firbenede.

Playa de Ventura de Mar, Marbella

Stranden ligger på den østlige del af Playa de Nueva Andalucía.

Playa de Piedra Paloma, Casares, Estepona

Strandområde på ca. 400 m, stille og roligt. Adgang via urbaniseringen Casares del Mar.

Playa Arroyo Totalán, Málaga

Stor strand, krystalklart vand og åben hele året.

Playa canina de Torre del Mar, Málaga

Ofte kaldet en af de mest hundevenlige strande i Andalusien. Indeholder legeplads med balanceøvelser, tunnel og vandkilder.


Tjekliste for hundeejere

  • Brug sund fornuft
  • Kontroller hunden
  • Sørg for, at vacciner og hundepas er i orden
  • Saml op efter hunden – husk poser
  • Forsyn hunden godt med vand og skygge på varme dage
Af Ingvild Mørkved

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa