Det danske magasin i Spanien
Er du blevet vaccineret mod Covid-19?

Er du blevet vaccineret mod Covid-19?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Der Covid-19 vaccineres for fuld damp over hele Spanien – også langs Costa del Sol. La Danesa har spurgt en række herboende danskere om deres erfaringer med, eller forventninger til, vaccineringen.

Jess Krelskov, Nordic Golfers (Mijas)

Er du blevet vaccineret mod Covid-19?

Ikke endnu, da min aldersgruppe ikke er blevet indkaldt. Jeg håber, det sker snarest. Jeg vil meget gerne have et skud vitaminer. Den kan kun gå for langsomt.

Hvilken af de fire vacciner foretrækker du?

Jeg har ingen præferencer. Tager den første og bedste vaccine, de tilbyder.

Tror du, Spanien når sit mål; at vaccinere 70 procent af befolkningen inden udgangen af august?

Jeg er optimistisk på det spanske sundhedssystems vegne; så ja. Jeg synes, de gør det godt generelt.

Michael Jørgensen, Energy Nordic (Fuengirola)

Er du blevet vaccineret mod Covid-19?

Nej – og jeg er faktisk ikke helt klar over hvornår det bliver min tur. Jeg tager absolut i mod tilbuddet og har det godt med at alle, der er mere udsatte end mig, kommer først i køen. Jeg er kontor-nusser og ikke så udsat som andre.

Hvilken af de fire vacciner foretrækker du?

Jeg er helt neutral mht. hvilken vaccine jeg modtager. Jeg holder mig orienteret, men føler mig helt tryg ved indstillingerne fra sundhedsmyndighederne.

Tror du, Spanien når sit mål; at vaccinere 70 procent af befolkningen inden udgangen af august?

Jeg tænker at målsætningen er sat realistisk, men mon ikke der også sker ændringer i prioriteringerne undervejs? Jeg føler mig overbevist om, at man vil prioritere at revaccinere de allermest udsatte, inden de yngste borgere står for skud.

Jens M. Jensen, repræsentant Danes World Wide og Sømandskirken

Er du blevet vaccineret mod Covid-19?

Ja – jeg fik mit andet stik i slutningen af april. Ingen bivirkninger og god administration.

Det skal dog tilføjes, at jeg selv henvendte mig i Centro Salud i Los Boliches, da jeg ikke havde hørt, hvornår jeg skulle vaccineres. Her fik jeg besked på, jeg skulle vaccineres i Danmark. Efter nogen diskussion, hvor jeg oplyste at jeg havde boet her og betalt skat i over 30 år, ville de “se på sagen”. Efter en uge blev jeg ringet op og fik en dato.

Hvilken af de fire vacciner foretrækker du?

Jeg foretrækker vaccinen fra Moderna, men kun fordi det var dén, jeg fik. Egentligt er de alle fire lige gode, tror jeg.

Tror du, Spanien når sit mål; at vaccinere 70 procent af befolkningen inden udgangen af august?

Jeg tror absolut på det om end en mindre forsinkelse vil være naturlig.

Jan Pedersen, BoConcept (Mijas)

Er du blevet vaccineret mod Covid-19?

Nej – og jeg har heller ikke fået tilbuddet. Det skyldes en fejl i vaccinecenterets kontaktdetaljer på mig, men det bliver løst nu.

Hvilken af de fire vacciner foretrækker du?

Jeg nægter at tro, der er frigivet vacciner, som direkte er skadelige.  Medierne har derimod gjort sit for at skræmme befolkningen især omkring AstraZeneca. Hvis man nærlæser statistikkerne er alle vacciner vel mere eller mindre på samme niveau – hver især med sine styrker og svagheder. Så jeg har ingen præferencer.

Tror du, Spanien når sit mål; at vaccinere 70 procent af befolkningen inden udgangen af august?

Det er svært at svare på, men vi vil i det mindste være nået rigtigt langt til august. Logistikken fungerer og indstillingen til at lade sig vaccinere er positiv. Jeg tror, vi alle har brug for at få lukket det Covid-kapital og komme videre.

Mogens Dahl, kiropraktor (Fuengirola)

Er du blevet vaccineret mod Covid-19?

Nej – og det kommer heller aldrig til at ske. Jeg døjer fortsat med gener fra andre vacciner, jeg i årenes løb har fået. I øvrigt er det slet ikke vacciner men et symptomnedsættende medikament, som ikke opbygger de rigtige antistoffer.

Det hele er én stor pengemaskine, og jeg bliver ikke en del af det her vanvid.

Hvilken af de fire vacciner foretrækker du?

De værste er Janssen og AstraZeneca, men det giver ikke de to andre frikort.

Tror du, Spanien når sit mål; at vaccinere 70 procent af befolkningen inden udgangen af august?

Ja, men man opnår ikke den ønskede flotimmunitet, da ingen af vaccinerne opbygger de nødvendige antistoffer.

Lonnie Christiansen, rejseguide (Mijas)

Er du blevet vaccineret mod Covid-19?

Ja – og jeg får andet stik med Pfizer ved udgangen af maj. Var lidt øm i overarmen dagen derpå. Ellers ingen bivirkninger. Alt kørte meget professionelt. Sundhedspersonalet agerede hurtigt og det spanske hjemmeværn sikrede, at alle holdt afstand og afsprittede konstant. 

Hvilken af de fire vacciner foretrækker du?

Pfizer eller Moderne – men det skyldes nok mediernes skræmmekampagne. Var jeg blevet tilbudt  AstraZeneca eller Janssen, havde jeg også taget dem. Alle typer vacciner og al medicin kan give nogle bivirkninger. Det sagt, så er jeg tryg ved situationen og stoler på de spanske myndigheders råd.

Tror du, Spanien når sit mål; at vaccinere 70 procent af befolkningen inden udgangen af august?

Ja, for det går lynhurtigt nu – også i Andalusien. Pedro Sánchez har nævnt datoen 18. august, og ham stoler jeg på. I det store hele har jeg nemmere ved at se logikken omkring håndteringen af hele Corona situationen her end i Danmark.

Stig Wiberg, passioneret golfer (Marbella)

Er du blevet vaccineret mod Covid-19?     

Ja – jeg fik andet stik allerede i april i Marbellas kongrescenter. Jeg henvendte mig uopfordret og kom til med det samme. En gruppe borgere havde nemlig meldt afbud fordi de skulle i kirke. Jeg fik Pfizer vaccinen og havde ingen bivirkninger overhovedet.

Hvilken af de fire vacciner foretrækker du?

Jeg er hverken læge eller virolog og har ingen præferencer.

Det er uforståeligt for mig, at man indenfor EU ikke kan blive enige om hvilke 

vacciner man skal bruge til hvem, når nu EU’s lægemiddelagentur har godkendt dem alle.

Tror du, Spanien når sit mål; at vaccinere 70 procent af befolkningen inden udgangen af august?

Jeg er meget imponeret over hastigheden og effektiviteten på vaccinationen

i Spanien. Jeg tror på, vi når målet på 70 procent i august.

Alle ser frem til, at alt bliver åbnet og vi får vores normale liv tilbage.

Mugge Fischer, Norrbom Marketing (Mijas)

Er du blevet vaccineret mod Covid-19?

Ja, jeg har fået det første stik med Pfizer vaccinen. Alt gik nemt, smertefrit og uden bivirkninger. Jeg bestilte tid på applikationen på min mobil og tre dag senere fik jeg det første stik. Havde tid til 16.45 og kom til 16.48. Alt var effektivt og velorganiseret.

Hvilken af de fire vacciner foretrækker du?

Jeg har ikke en foretrukken vaccine. For mig var det bare vigtigt at få en vaccine, få det overstået, få en eller anden form for pas, så muligheden for at rejse, bevæge sig, deltage i sociale sammenhæng vil blive lettere. Jeg er i forvejen vaccineret mod næsten alt, så en vaccine fra eller til spiller vel ingen rolle.

Tror du, Spanien når sit mål; at vaccinere 70 procent af befolkningen inden udgangen af august?

Spanien har både evnen, infrastrukturen, personalet og viljen til at nå det. Spørgsmålet er derimod om EU, i deres store mastodontiske bureaukrati, sikrer at der kommer vacciner nok samt at de kommer til tiden. Det tvivler jeg på! EU’s indkøb af vacciner, og generelle indsats under Covid-19 forløbet, har skuffet mig.

Hans Hugo From, Helle Hollis (Málaga)

Er du blevet vaccineret mod Covid-19?

Jeg fik virussen i december og skal derfor først vaccineres til juni. Da jeg hører til i gruppen 60-69 år, bliver det med Astrazeneca vaccinen, og det jubler jeg ikke over. Bivirkningerne skræmmer mig, men sådan er det med al medicin. Det har vi bare ”glemt”.

Hvilken af de fire vacciner foretrækker du?

Pfizer – men det skydes udelukkende den positive omtale i medierne.

Tror du, Spanien når sit mål; at vaccinere 70 procent af befolkningen inden udgangen af august?

Jeg tror på det nu. Lige pludselig er der kommet godt gang i hjulet.

Ole Højer, Ole Optica (Nerja)

Er du blevet vaccineret mod Covid-19?

Som registreret optiker og medlem af det spanske ”Colegio Nacional de Opticos y Optometristas” er jeg, til trods for min relativt unge alder blevet vaccineret. For allerede nu et par uger siden fik jeg mit andet stik af Pfizer, og jeg må sige, at det har kørt fortrinligt

Ingen ventetider og ingen synderlige bivirkninger. 

Hvilken af de fire vacciner foretrækker du?

Som lægmand er det sin sag at forholde sig til om den ene eller anden vaccine skulle have fortrin eller deciderede bagdele. Vi er i nogen grad bare nødt til at stole på, at det der kommer ud af sprøjterne både er nogenlunde sikkert og effektivt. 

Tror du, Spanien når sit mål; at vaccinere 70 procent af befolkningen inden udgangen af august?

Som tingene går, har jeg fuld tiltro til at vaccineprogrammerne rammer de kritiske 70 procent af befolkningen inden udgangen af august. Både her i Spanien såvel som i de fleste øvrige Europæiske nationer 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa