Det danske magasin i Spanien
En million mennesker i Spanien har nu modtaget begge doser af Covid-vaccinen

En million mennesker i Spanien har nu modtaget begge doser af Covid-vaccinen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

47 dage efter, at Spanien startede sin vaccinationskampagne mod coronavirus den 27. december på et plejehjem i Guadalajara, har op mod en million mennesker fået begge doser af vaccinen.

Ifølge tal fra sundhedsministeriet er det samlede antal mennesker, der havde begge stik, 1.000.485, altså lidt over 2,1% af Spaniens 47 millioner indbyggere.

Vaccineringsgraden adskiller sig imidlertid markant fra den hastighed, der gør det muligt for Spanien at nå sit mål om at have 70% af befolkningen vaccineret ved slutningen af ​​sommeren for at opnå flokkeimmunitet.

Siden starten af ​​kampagnen har Spanien modtaget i alt 2.914.755 doser, hvoraf 83,1% – eller 2.423.045 enheder – er blevet givet, dvs. lidt over 51.000 om dagen. Men hvis Spanien ønsker, at 33 millioner mennesker skal være vaccineret inden udgangen af ​​september, vil det være nødvendigt at give en kvart million stik hver dag.

Ministeriet påpeger dog, at de første par uger har budt på leveringsproblemer og produktionsjusteringer som er skyld i forsinkelser.

Af de 2,4 millioner doser, der allerede er givet i Spanien, var langt størstedelen (mere end 2,3 millioner) Pzifer/BionTech-vaccinen.

Kilde: Diario Sur

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa