Det danske magasin i Spanien
Dødsfald: Jens M. Jensen

Dødsfald: Jens M. Jensen

Min enestående ven i utallige år, Den Andalusiske Vendelbo fra Hjørring, Jens M. Jensen er død i Málaga den 13. oktober 2022 i en alder af 83 år.

Jens og jeg har arbejdet tæt sammen fra vort venskab startede. Jens var en indsjæl, han gjorde et utrætteligt arbejde for danskere på Costa del Sol. Han var bl.a. i omkring 10 år Formand for Sømandskirken i Algeciras, Repræsentant for Danes Worldwide i Syd-og Østspanien og på Gibraltar fra 2002 indtil for nylig. Æresmedlem af Kierkegaards Venner i Málaga. Endvidere har han siddet i en række komiteer, bestyrelser og repræsentantselskaber og er ridder af Dannebrogordenen.

Som Præsident for HCA Komiteen 2005 i Málaga arrangerede Jens et nyt prinsessebesøg i april 2023. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte havde sagt ja tak til endnu et besøg og havde glædet sig meget til at gense Málaga. På grund af epidemien måtte besøget udsættes 2 gange. Jens arbejdede utrætteligt på projektet sammen med Lars Wiboe og undertegnede.

Det var også Jens, der i 2005 førte an i arbejdet med at få opstillet en broncefigur af Hans Christian Andersen i centrum af Málaga udført af den kendte spanske kunstner José Maria Córdoba. som Prinsesse Benedikte afslørede samme år.

Vort venskab, kære Jens, startede, da du af nu afdøde Ambassadør Christoffer Bo Bramsen fik overrakt Ridderkorset ved en frokost i Torreblanca. En venskabsvej begyndte ligeså dyb som oprigtig. Du var i besiddelse af mange egenskaber: elskværdighed, omgængelighed, trofasthed, du var til fingerspidserne et selskabsmenneske, du elskede kulturen, dit gode humør og glæden ved livet sammen med Lars.

Farvel, kære Jens, Æret være dit minde.

La muerte no es el final.

Annette Sahlertz de Fernández

Eks-Vicekonsul.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.