Det danske magasin i Spanien
Den smukke træbro over Guadalhorces delta er nu åbnet

Den smukke træbro over Guadalhorces delta er nu åbnet

Sådan en flod har naturligvis et stort delta, og det er over dette delta man nu har bygget den bro, der endelig blev åbnet i september 2020. Broen er af træ og er kun for gående og cyklister. Den er meget smuk med sine svingende former og den passer perfekt ind i landskabet – ja, den pynter i den grad på det lidt triste og flade delta. Broen er 270 m. lang og er dermed den længste af sin slags i Europa.

Når nu Málagas bystyre har brugt adskillige millioner euro på dette projekt, er det fordi broen indgår i La Senda Litoral, som er en planlagt langvandrerute langs med kysten fra Nerja mod øst til Manilva mod vest: 160 flade skønne kilometer, der dels går på de forskellige kystbyers eksisterende strandpromenader og dels på træbroer, der er bygget ude i vandet der, hvor kysten er ufarbar pga. klipper eller over bække og floders udløb. 

Det er hver kommune (og der er 14 af slagsen), der er ansvarlig for at få bygget en sti langs med kysten, og da de forskellige kommuner ikke alle har lige mange euro på kistebunden, er det så som så med at få færdiggjort projektet. Den kommune der er længst fremme er Estepona, som har kyststi på 19 af sine 23 km. kyst. Godt gået! 

Udsigt mod vest.

Men nu har Málaga sit på det tørre for en stund med denne smukke bro over deltaet. For at komme hen til broen fra østsiden (fra centrum af Málaga) skal man køre til La Playa de Sacaba og parkere der – der er masser af plads. Man kommer hen til stranden ved at køre mod vest ud ad MA-22 fra havnen og dreje af i en rundkørsel. Der ligger et par restauranter og nogle uskønne bygninger, men dem vender vi ryggen til og går mod vest. Når vi når en af flodarmene, drejer vi til højre, væk fra kysten og krydser flodarmen når der kommer en bro. Vel ovre broen går vi atter til højre og inden længe får vi øje på det nye vidunder. 

Nu klapper vi i hænderne og begiver os straks ud på de 270 meter og syv fag bro. Midt på broen passerer vi Guadalhorces hovedarm, men der kommer flere flodarme længere henne – et delta er jo et delta. 

Ovre på den anden side af broen står der to store skilte, der fortæller om området og viser hvor der er stier og skure til at se fugle fra. Det er et ret stort område og der er masser af muligheder for vanding, cykling og udforskning. 

For mig er det helt nyt at der her ligger et lille naturområde med masser af vandrestier, med fulgeobserveringsskure, masser af siv og skilte der viser kort over området. Med andre ord, her har vi et herligt lille åndehul tæt på storbyen, som er helt uberørt. Og nu kan man komme overalt i området takket være den nye bro. Hurra for det!

Af Else Byskov

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.