Det danske magasin i Spanien
Costa del Sols golfbaner bruger 80 % genbrugsvand

Costa del Sols golfbaner bruger 80 % genbrugsvand

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Vandforbrug og vanddistribution er blevet et varmt emne, og mens Catalonien har indført strenge vandrestriktioner i hele 495 kommuner, venter Andalusien stadig på regn. Men en industri, der er blevet beskyldt for at være en stor del af problemet, benytter genbrugsvand.

De andalusiske golfklubber henviser til deres bæredygtige tiltag under den nuværende vandkrise og fremhæver, at 80 % af det brugte vand genbruges.

Golfsektoren, som indirekte bringer 2,2 milliarder euro om året til Andalusien-regionen, var faktisk den første industri, der brugte genanvendt spildevand og spildevand fra rensningsanlæg til at vande sine baner.

Ifølge præsidenten for Royal Andalusian Golf Federation, Pablo Mansilla, bliver 80 % af vandet, der bruges på golfbanerne i Málaga-provinsen og resten af ​​Andalusien, genbrugt, og banerne bruger også en type græs, der har brug for mindre vanding.

Den første bane, der blev ‘grøn’, var Monte Mayor Golf Club i Benahavís, som begyndte at bruge genbrugsvand fra Guadalmansa rensningsanlægget i 1989. Efter tilføjelse af et tredje rensefilter bruger 42 golfbaner nu genbrugsvand. Andalusien har 1,1 millioner hektar landbrugsjord med kunstvandingssystemer, mens regionens golfbaner fylder 3.500 hektar.

Golfbanerne på Costa del Sol bruger kun 10% af det behandlede vand. Resten af ​​vandet, der kunne bruges til andre formål, ender nu i havet.

(Kilde: SUR in English)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa