Det danske magasin i Spanien
Bliver den spanske vaccine den bedste?

Bliver den spanske vaccine den bedste?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Covid-19 vaccinerne distribueres i dag i en jævn strøm over hele Europa. Bag står Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnsson & Johnsson….store multinationale selskaber, der med hundredvis af medarbejdere og hundredvis af millioner i ryggen på rekordtid har udviklet de nu livsvigtige vacciner. Det samme gælder de kommende vacciner fra laboratorierne CureVac og Novavax, der er lige på trapperne. Deres vacciner er alle gode, sikre og uundværlige. Men de er ikke perfekte.

Den perfekte vaccine findes derimod måske i Madrid. På det statsejede institut for forskning (CSIC) har et lille team på 16 mand og et sølle startbudget på to millioner euro nu tre lovende Covid-19 vacciner på vej. Særligt én vækker opsigt.  De spanske virologer har nemlig skabt en vaccine med nogle hidtil uset gode testresultater, der udmærker sig på fem punkter.

Det er den første vaccine, der blot er decimaler fra at sikre 100 procent immunitet.

Immuniteten vil være intakt i en periode på to til tre år (de nuværende vacciner holder i ca. 12 måneder).

Vaccinen beskytter ikke blot den vaccinerede mod symptomer. Den hindrer smitte i helhed, så andre ikke kan smittes.

Den spanske Covid-19 vaccine er skabt via den nye mRNA teknologi, der har vist sig næsten fri for bivirkninger.  

Vaccinen udvikles, så den også kan indtages som en næsespray.

Måske synes du, det lyder for godt til at være sandt, men både indenfor forskning og sundhed er Spanien de sidste årtier kommet langt for små midler. Der har aldrig været plads til eller behov for store armbevægelser, men kan Spanien inden nytår få sin egen Covid-19 vaccine på markedet, vil der være al mulig grund til at strække armene i vejret. Det vil være en stor succes. Og en stor personlig succes for 76-årige Luís Enjuanes, der sidste år lagde sine pensionsplaner på hylden for i stedet at gå forrest i kampen for at udvikle en spansk vaccine. Flere vigtige euro er siden kommet til, men det er fortsat en kamp mod uret. En kamp for at udvikle markedets måske bedste vaccine.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa