Det danske magasin i Spanien
Bankerne kan ikke tilbagebetale deres redningspakker

Bankerne kan ikke tilbagebetale deres redningspakker

Statens omfattende redningspakker til de spanske banker og sparekasser, da finanskrisen brød ud i 2008, er netop blevet endeligt opgjort. I perioden fra 2008 til 2012 indskød den spanske stat i alt 65.725 millioner euro i den finansielle sektor for at redde bankerne og – ikke mindst – få omstruktureret sparekasserne, som var dem, der havde de største økonomiske problemer.

Redningspakkerne viser sig nu, at være 1.376 millioner større end først antaget. Det viser sig også, at staten indtil videre kun har fået tilbagebetalt 5.150 af de mange millioner – altså under ti procent af de lånte midler. Direktøren for den spanske nationalbank, Pablo Fernández de Cos, mener ikke, staten bør forvente at få mere end 10.000 millioner igen. Hans argument er ganske simpelt, at bankerne ikke har pengene, hvilket klart afspejles i aktiekurserne.

De store redningspakker til bankerne blev i sin tid delvist finansieret af staten og EU.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.