Det danske magasin i Spanien
Ny regering indsættes i næste uge

Ny regering indsættes i næste uge

Det har taget sin tid, men endelig fik Spanien tirsdag eftermiddag en ny regering. Det var dog på yderste mandat, PSOE og Podemos kunne samle de sidste stemmer hos de mindre nationalistpartier for at få flertal til deres nye to-partiregering. Det betyder, at Pedro Sánchez fortsætter som statsminister, mens Podemos får fem ministerier under sig. 

Det giver Pablo Iglesias og hans parti den længe ønskede indflydelse i spansk politik. Stor indflydelse får det catalanske nationalistparti ERC også, og det bekymrer i flere kredse – også i det spanske kongehus, som i klare vendinger har bedt Pedro Sánchez efterleve grundloven. Bekymringerne går på hvilke og hvor mange indrømmelser, Pedro Sánchez har måttet give overfor de nationalisterne. Den nye regering indsættes og de nye ministre udnævnes i næste uge. Dermed sættes der et midlertidigt punktum på de sidste par års store ustabilitet i spansk politik.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.