Det danske magasin i Spanien
La Danesa anbefaler: 10 nye ansigter i La Liga

La Danesa anbefaler: 10 nye ansigter i La Liga

 
 
Selvom Spanien stadig ligger badet i sol og det meste af landet stadig er på sommerferie, så tog de 20 La Liga-klubber hul på 89. version af det spanske mesterskab i weekenden. Flere spillere har forladt ligaen, en stor håndfuld spillere har skiftet en spansk klub ud med en anden og en tredje gruppe er landet i det spanske, de nye ansigter. La Danesa bringer dig her en top-10 over dem, vi glæder os mest til at følge.
 

1) Eden Hazard til Real Madrid fra Chelsea for 100 millioner euro

La Liga er blevet en af verdens absolut bedste fodboldspillere rigere over sommeren. Han har fået kongeklubbens berygtede 7-tal, og efter at Zidane har fået sit længe ønskede, dyrt indkøbte legetøj, må tiden vise, hvorvidt den dygtige dribler kan indfri forventningerne i Real Madrid. Hans tekniske færdigheder passer perfekt til kongeklubben, og så må vi forvente, at han fra start indgår elegant i relationerne til medspillere som Benzema, Isco og Marcelo.
 

2) João Felix til Atlético Madrid fra Benfica for 126 millioner euro

Portugiseren har ikke engang et kalenderår som professionel fodboldspiller på CV’et, men de bekymrende miner forstummede hurtigt, efter at han scorede flotte mål i venskabskampe mod både Real Madrid og Juventus. Alligevel er hukommelsen og tålmodigheden i topfodbold kort, og den unge angriber skal tage formen fra opstartssæsonen med ind i den rigtige sæson, hvis han skal blive en succes og en rentabel investering. De hurtige fødder og beslutninger, samt næsen for mål, lover allerede rigtigt godt.
 

3) Frenkie De Jong til FC Barcelona fra Ajax for 75 millioner euro

Mange Barcelona-fans har længe brokket sig over, at holdet ikke har spillet efter de hollandske idealer og filosofier, Johan Cruyff indførte i klubben. Ungdomsakademiet var garant for at spytte spillere som Puyol, Messi, Iniesta, Xavi, Busquets og Pique ud, som kunne praktisere det flotte spil på fodboldbanen. Det har akademiet i midlertidigt ikke gjort i en række år, og nu har man hentet talentet i den hollandske skole, nærmere bestemt Ajax. Den unge hollandske midtbanedirigent har fået en lovende start, og hvis han fortsat kan dirigere rundt med mere erfarne spillere, vil klubbens fans hurtigt lovprise ham. Hans vovede men smarte beslutninger vækker allerede begejstring i Barcelona, men de skal også føre holdet fremad!
 

4) Martin Ødegaard til Real Sociedad fra Real Madrid (lån)

Den unge normand prydede forsiderne på alverdens aviser, da han i januar 2015 (som blot 16-årig) skrev under for selveste Real Madrid. Siden har han primært gjort sig på Real Madrids filial-hold og efterfølgende været på to låneophold i hollandsk fodbold. Men nu er han tilbage, således at både fans og skeptikere kan holde øje med ham i La Liga. Han har udviklet sit spil meget, i løbet af de seneste to og et halvt år i hollandsk fodbold, men det er den kommende sæson i Real Sociedad, der skal indikere, hvorvidt hans fremtid er i Real Madrid eller ej. Ødegaard har allerede optrådt 18 gange for det norske landshold. Teknikken og blikket for spillet samt medspillerne, giver anledning til store forventninger.
 

5) Nabil Fekir til Real Betis fra Lyon for 20 millioner euro

For et år siden var de nyudkårede Champions League-vindere fra Liverpool ude efter teknikeren, der netop havde vundet VM med det franske landshold. Alligevel er Real Betis endt med hans underskrift denne sommer. Topniveauet er til champagne-fodbold på øverste europæiske hylde, men der er også humørspiller-tendenser og et skrøbeligt knæ, som kan spænde ben for Fekirs fremtidige succes. Ligaen og holdet er dog en ideel ramme for ham.
 
top10spillere
 

6) Kieran Trippier til Atletico Madrid fra Tottenham for 22 millioner euro

Den engelske højre back er en af sommerens mest atypiske transfers. Dels var hans kurs højere sidste sommer end indeværende, og så er han englænder. Det er ikke hverdagskost i La Liga. Faktisk er han blot den 11. englænder, der optræder i La Liga i det 21 århundrede. Til sammenligning er der 21 spaniere indskrevet i Premier League bare i denne sæson! Hold øje med Trippiers indlæg og dødbolde, det udmærkede han sig på i løbet af forrige sommers VM-slutrunde.
 

7) Alexander Isak til Real Sociedad fra Dortmund for 6,5 millioner euro

Der er enorme forventninger til den blot 19-årige svensker. Talentfabrikken Borussia Dortmund sendte ham på lån i hollandske Willem II, hvor det blev til 13 mål i 16 kampe i løbet af foråret. Han har allerede spillet fire kampe for det svenske landshold og scoret et mål. Den høje angriber afslutter godt med begge ben og kan både drible og finde sine medspillere i svære situationer. Hold øje med hans fysik.
 

8) Yangel Herrera til Granada fra Manchester City (lån)

21-årige Herrera har endnu ikke fået sit gennembrud i Manchester City, hvorfor Granada nu påtager sig spillerens tredje lejeophold på to og et halvt år. Det kan derfor virke modstridende at have store forventninger til venezuelaneren, men han har trods alt optrådt 17 gange for sit landshold, og hjemme på det sydamerikanske kontinent er man ikke i tvivl: ”han er kommet til La Liga for at slå sit navn fast!”. Egenskaber som løbepensum, energi og fysik skal gøre Herrera til en overraskelse i La Liga.
 

9) Óliver Torres til Sevilla fra FC Porto for 12 millioner euro

Den spanske midtbanespiller kommer fra Atlético Madrids ungdomsakademi og har sporadisk optrådt i La Liga tidligere. Alligevel skal han inkluderes på denne liste. Han fik nemlig først sit endelige gennembrud under Julen Lopetegui (tidligere Real Madrid og det spanske landshold) i den portugisiske liga. Nu er duoen samlet igen i Sevilla, en duo som gjorde Oliver Torres til en udpræget succes og en profil i FC Porto. Torres er en elegant og intelligent midtbanespiller, som mestrer driblinger samt korte og lange pasninger.
 

10) Luka Jović til Real Madrid fra Eintracht Frankfurt for 60 millioner euro

Den serbiske angriber kommer fra en sensationssæson i Eintracht Frankfurt. 27 mål og 7 oplæg var med til at sikre tyskerklubben europæisk fodbold. Efterfølgende var Jović jagtet af hele Europa, og Real Madrid blev den heldige vinder af en iskold serbisk angriber, som sparker på alt, hvad der rører sig. Han afslutter godt med begge ben og hovedet, ligesom han udnytter fysikken og akrobatikken til at komme først på det meste.
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.