Det danske magasin i Spanien
IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for netsvindel

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for netsvindel

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres indbakker. Svindlernes bagtanke er at få fingrerne i kreditkortoplysninger og andre private data.

Et af de ældste tricks, som it-kriminelle stadig benytter sig af i dag, er at narre godtroende internetbrugere til at klikke på et falsk link og indtaste deres kreditkortoplysninger. Desværre virker det stadig.
 
Nu er det Nets, der igen står for tur for svindlernes såkaldte phishing-angreb.
 
Mange danskere modtager i øjeblikket e-mails, hvor svindlerne giver sig ud for at være Nets Denmark. Svindlernes mål er at få modtagerne til at klikke på linket i bunden af e-mailen for at stjæle adgangskoder, kreditkort- og netbankoplysninger.

Svært at gennemskue

Selvom medierne og troværdige virksomheder ofte advarer mod denne type af svindel, er der stadig rigtig mange, der falder i fælden, da disse e-mails efterhånden ser mere og mere ægte ud.
”Det er utrolig nemt for svindlerne at sende tusindvis eller endda titusindevis af falske e-mails afsted, der stort set ligner en original e-mail fra Nets, som i tilfældet her. Før i tiden var der langt fra lige så meget kommunikation via e-mails, som der er nu. Og derfor ser svindlerne ganske enkelt deres snit til at opsnappe private oplysninger,” lyder det fra it-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet AnyTech365.
 
Alle kan falde i fælden, når det kommer til en falsk mail. Og især de ældre, som ikke er vant til at færdes på nettet, kan have endnu sværere ved at gennemskue netsvindel.
 
”Dobbelttjek altid hvem afsenderen er, og er du det mindste i tvivl, så kontalt afsenderen, inden du trykker på noget. Husk også på, at Nets og andre store virksomheder aldrig vil bede dig om at udlevere dit NemID eller kreditkort-oplysninger i en mail,” siger Janus R. Nielsen.
 
Mange skammer sig over at være blevet ramt af netsvindel, men det er der ingen grund til. Disse e-mails ser ægte ud og er ofte skrevet på perfekt dansk. Så er du blevet ramt af netsvindel, så tøv ikke med at kontakt din bank eller Nets som i dette tilfælde.

 

Et eksempel på en falsk mail fra Nets:

nets 
 

Her er en række råd fra AnyTech365 til at undgå phishing:

– Svar ikke på e-mails, der beder om personlige eller finansielle oplysninger.
– Husk på, at banker og andre store virksomheder aldrig vil bede dig om at oplyse dine adgangskoder eller kontooplysninger via e-mail eller telefon.
– Åbn aldrig en vedhæftet fil og klik aldrig på et link i en e-mail, hvor du ikke er 100 % sikker på, hvem afsenderen er.
– Kontakt afsenderen, hvis du er i tvivl om e-mailen er falsk eller ej.
– Modtager du en mail fra f.eks. SKAT, hvor du kommer videre til en hjemmeside, så tjek altid om URL-adressen stemmer overens med SKATs hjemmeside. Er linket falsk, vil URL-adresserne aldrig være de samme.
– Sørg for regelmæssigt at tjekke dine kontoudtog, så du ikke først efter et halvt år reagerer på transaktioner, du ikke kender til. Kontakt din bank, hvis du oplever noget mistænksomt.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.