Det danske magasin i Spanien

Her er alternativerne

Skal du køre hjem? Passer du på vægten? Eller måske har du bare andre årsager til at bestille en drink uden alkohol, når du er ude i festligt lag på tagbarerne eller nogle af de andre fancy steder i Málaga.
Heldigvis er spanierne rimeligt fremme i skoene hvad angår alkoholfrie drinks. De såkaldte ’mocktails’ fylder stadig mere på drinkskortene. De bedste barer i Málaga serverer for eksempel romfri Mojito lavet på tranebær og Bloody Mary uden en eneste dråbe vodka.
Har du lyst til en drink, som ikke er en ’sex on the beach’ med alt hvad dertil hører af små fastelavnsris, der er ved at prikke øjnene ud, og en cola er lidt for kedeligt, kan du spørge efter en ’mocktail’, næste gang du er ude. Eller du kan prøve at gøre bartenderne kunsten efter med en alkoholfri gin i hjemmebaren, hvis du ønsker at tage hensyn til afholdende gæster eller selv holder igen.
 

Gin Corner – bartenderens alkoholfri anbefalinger 

mocktail 
La Danesa har forhørt sig med en af Málagas absolut bedste bartendere, Alejandro Florido, fra cocktailbaren Gin Corner i Málaga:
”Næsten alle de alkoholfri drinks, vi laver, er tilberedt på sæsonens friske frugter eller sirupper og puréer sammen med tonics eller andre kulsyreholdige drikke. Det vigtigste er ikke at drukne disse drinks i sukker, så de kan også være tilberedt med ’shrubs’, som er en sirup, der er lavet på eddike. Hos Gin Corner laver vi adskillige ’mocktails’, for eksempel en San Francisco med appelsin, ananas og fersken og i stedet for grenadine bruger vi jordbærpuré. Vores Piña Colada uden rom tilberedes med stegte ananas og vi laver en rigtig god Moscow Mule, som har ingefærøl, sirup og en pisket æggehvide med jordbær hældt over cocktailen. Derudover laver vi også forskellige alkoholfri udgaver af frosne cocktails som en Frozen Daquiri med jordbær, mango eller passionsfrugt,” fortæller den begejstrede bartender på en af Málagas mest trendy cocktailbarer, der har hundredvis af forskellige slags gin – og hvis drinkskort også finder plads til ’mocktails’, der er kræset for. Se mere på facebook
 

Cerveza sin alcohol, por favor

cervezas 
En kold øl, når solen står højest på himlen, er enhver vel undt på en varm sommerdag. Den spanske forbrugerorganisation Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) har netop udnævnt de fem bedste alkoholfri øl, man kan købe i Spanien. Før skal det dog lige pointeres, at der er forskel på de øl, som er ”0,0”, der slet ikke indeholder alkohol, samt de øl, der hedder ”sin”, som i gennemsnit indeholder 0,7 % alkohol. Til sammenligning ligger en almindelig øl på omkring 4,7 %.
 
Seks smagseksperter har vurderet 20 forskellige øl ud fra faktorer som bl.a.: farveintensitet, aromaintensitet og –kvalitet, krop, sødme, maltsmag, gærsmag, metalsmag, skum, øllens krop samt overordnet indtryk.
 
Listen ser således ud: 
1. Estrella Galicia 0,0
2. San Miguel 0,0
3. Alhambra Especial Sin Alcohol
4. Karsquell Sin
5. Steinburg Sin
6. Cruzcampo 0,0

Fakta om alkoholfri øl i Spanien

Spanierne drikker i gennemsnit 48 liter øl om året. 14 % er alkoholfrie øl. Øl med mindre end 1,2 % alkohol behøver ifølge forbrugerorganisationen OCU ikke oplyse, præcis hvor meget alkohol, de indeholder. Kilde: www.ocu.org 
 

Seedlip – verdens første alkoholfri gin

seedlips
 
Det var lidt af en sensation, da produktet først blev markedsført, men siden er Seedlip blevet ganske udbredt, ligesom at denne alkoholfrie ginvariant også har fået selskab af andre ’artsfæller’ af gin uden alkohol på hylden. Ret skal være ret – Seedlip var først på markedet med deres variant, der er baseret på en medicinsk destilleringsmetode, der har været brugt siden 1600-tallet.
Seedlip findes i 3 udgaver – Seedlip 108 (Garden), Seedlip 94 (Spice) og Seedlip 42 (Grove) og kan bl.a. købes i El Corte Inglés. Husk en god tonic til!
Seedlips slogan er, meget passende ’What to drink when you’re not drinking’.
 

Druer uden alkohol

Win wine
 
Hos Birdie Vinos i Mijas oplever de efterspørgsel på alkoholfri vin:
”Der kan være flere årsager til, at vores kunder efterspørger vin uden alkohol. Ofte har det noget at gøre med en medicinsk behandling, for eksempel strålebehandling, eller et medicinindtag. Alligevel ønsker de fleste fortsat at kunne deltage med aperitif eller andet, dog uden alkohol. Efterspørgslen er der, så selvfølgelig forhandler vi også vin uden alkohol. Det vil dog aldrig blive det samme som almindelig vin, da man fjerner hele vinens ’krop’ og lader resten være tilbage. Et par gode, alkoholfrie alternativer er WIN-vinene fra vinhuset Matarromera, som vi forhandler både en rød og en hvid af,” fortæller Jeanette Lorentzen fra Birdie Vinos
 
 

Her er et bud på en lækker alkoholfri cocktail, der kan tilberedes hjemme

speakeasy drinks
 
Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i Málaga centrum The Pharmacy. Til La Danesa fortæller han om sit syn på de alkoholfri drinks:
”Desværre er tendensen, at alkoholfrie drinks skal være propfyldte med sukker og færdiglavet juice. Nogle gange vil man jo bare gerne have noget friskt at drikke uden alkohol som ikke nødvendigvis behøver være sødt.”
Elias Bentolila, indehaver af flere prestigefyldte priser fra bartender-konkurrencen World Class Competition España, giver her La Danesas læsere et bud på en lækker alkoholfri cocktail, der kan tilberedes hjemme:
Cocktails med Seedlip, er blevet enormt populært på de bedste barer i verden. Denne gin er uden alkohol, uden kalorier og fri for allergener kan blandt andet bruges i denne opskrift:”

 

The fresh prescription

40 ml Seedlip Grove 42
20 ml grapefrugtjuice
25 ml pure af skovbær*
120 ml mediterranean tonic
Bland alle ingredienser i en shaker og server i kort glas med isstykker, hæld tonic over og dekorer med røde frugter (hindbær, brombær og tranebær).
*puréen består af hindbær, tranebær og brombær (blend det hele med en lille smule vand).
 
 
 
 
 
 
 
 
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.