Det danske magasin i Spanien

Del

 
Kære læser
 

Turisterne kommer!

Vi går nu ind i den tid, hvor jeg forsøger at hanke op i mig selv og ikke rynke på næsen over turisterne, der nu indtager kysten med alt hvad det indebærer af ikke-spansk og turistvaner. Vel bliver her lidt mere trangt, og parkeringspladserne bliver der færre af, men jeg minder mig selv om, at det er den forestående turistsæson, der gør, at kysten ryster posen og viser sig fra sin bedste side, strandene får en overhaling, chiringuito’erne skifter parasoller og facaderne får en spand maling rundt omkring. Det er vidunderligt at være vidne til, at kysten skifter ham og samtidig blive mindet om, at man bor i et postkortmotiv.
Næsten uden undtagelse bliver man ekspederet på mere eller mindre anstrengt engelsk i supermarkederne, hvis man blot er en anelse lys i huden, uanset hvor hårdnakket man lader fraserne løbe på spansk. Det gør ingenting – jeg glæder mig blot over, at de spaniere, som faktisk kan engelsk, har lyst til at praktisere det på imødekommende – herligt!
Der er gang i både gyngerne og karrusellerne hen over sommeren, og uanset om du er semi-garvet Costa del Sol-borger som undertegnede, om du er sommerturist eller om du er Costa del Sol ’born and raised’, så burde du kunne finde inspiration i magasinet til et par aktiviteter denne sommer. Almindelige sommeraktiviteter finder du i den omfattende sommerguide inde i magasinet, og når du har fået sol og varme nok, kan du bladre om til vores forslag til sommeraktiviteter i skyggen.
Vi bliver også flere bilister på de andalusiske veje i sommermånederne, og vi skal alle sammen frem. Selvom jeg selv og du, kære læser, naturligvis er elitebilister, er gæstebilisterne måske ikke så vandt til N-340’s korte til- og frakørsler, og man kan også komme til at glemme, at promillegrænsen i Spanien faktisk kun ligger på 0,25 – det er ikke meget mere end en velkomstdrink, hvis man skal kunne køre hjem på lovlig vis.
Der kan være mange årsager til at drikke alkoholfrit hele eller dele af aftenen. For mit eget vedkommende er det en mindre kropvolumen, der gør, at jeg på et tidspunkt i løbet af aftenen ønsker at gå over til virgin-drinks. Læs artiklen om alkoholfri øl og drinks, hvis du ønsker inspiration til, hvad du skal bestille, når du er ude, eller hvad du skal tilberede hjemme, hvis du ønsker en pause fra sprutten, og rød sodavand bare ikke er et attraktivt alternativ.
Hvis du i det hele taget har ambitioner om at få mere frugt og grønt denne sommer (og det ikke kun skal være i drinks), skal du tjekke artiklen om ’Frutify’. Her bevæger en iværksætter-dansker sig ud på et ubetrådt spansk marked – spændende og lækkert!
Andet er der ikke tilbage at sige, end at du ønskes rigtig god læsning og en rigtig god sommer!
 
LMF
 

 
 
Kaere laeser
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.