Det danske magasin i Spanien
Få rabat på kommuneskatten med ’el empadronamiento’

Få rabat på kommuneskatten med ’el empadronamiento’

”Mange kommuner annoncerer med store rabatter – hyppigt 30 % på de lokale skatter og afgifter som f.eks. ejendomsskatten, renovationsafgiften, bilafgiften m.v. – hvis man indskriver sig i folkeregisteret (el Padrón). Tilskrive sig kan enhver, der har købt en bolig. Fordelene gælder også garage, opbevaringsrum og tilliggende parceller,” fortæller advokat Elizabeth Dover Petersen, som har hjulpet mange af sine klienter med indskrivelsen.
 
”Mange tror, at man så bliver fuldt skattepligtigt i Spanien, men det gør man kun, hvis man overholder sig over seks måneder i Spanien om året. I de spanske skattelove er der ingen bestemmelser, som automatisk forbinder registreringen i folkeregisteret med pligten til at betale fuld skat. Der er ingen direkte forbindelse mellem disse institutioner,” fortæller Elisabeth, som har hjemmel i Marbellas borgmester Ángeles Muñoz bekendtgørelse overfor Málagas konsulære korps, der bekræftede dette. Det samme har flere andre borgmestre senere tilkendegivet under tilsvarende møder, eksempelvist Fuengirolas Ana Mula.
 
Sådanne rabatter reducerer naturligvis den enkelte kommunes indtægter, men det kompenseres ved, at kommunen modtager et større refusionsbeløb fra staten, idet refusionerne netop baserer sig på antallet af folkeregistrerede i kommunen.
 
Henvend dig på dit lokale rådhus og medbring pas og skøde. Spørg efter “el Padron/el padronamiento”.
 
Elizabeth2
 
Elizabeth Dover Petersen
Tlf. +34 952 661 200
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.