Det danske magasin i Spanien
Birgitte Mellentin udstiller sine vidunderlige blomstermalerier

Birgitte Mellentin udstiller sine vidunderlige blomstermalerier

Den pensionerede scenograf, Birgitte Mellentin, som har udstillet flere steder i Spanien, udstiller i denne måned i Club Danés.

I 2004 vandt Birgitte en Reumert for forestillingen På sporet af den tabte tid af Marcel Proust, hvor hun designede 250 kostumer til 80 sceneskift

 
”Jeg har altid malet, og motiverne har altid været abstrakte. Men efter at vi flyttede til Andalusien, begyndte motiverne at være blomster. Det er nok fordi, jeg går så mange ture på campoen og bliver inspireret af den fantastiske spanske natur,” fortæller Birgitte om sine malerier med farvestrålende og livsbekræftende abstrakte blomstermotiver.
 
Birgitte og hendes mand har haft hus i Alhaurín el Grande siden år 2000, men det er først de seneste fire år, at de har boet der fuldtid. To travle karrierer inden for teatret skulle først afvikles. Birgitte har nemlig hele livet haft travlt som scenograf på bl.a. Det Kongelige Teater og har lavet scenografi på hundredvis af teaterstykker. Alt lige fra moderne stykker til klassikere som Shakespeare, Kleist, Moliere, Ibsen og Tjekov.
 
Desuden var Birgitte scenograf på en af Danmarks allerstørste skuespillerinder, Ghita Nørbys, afskedsforestilling Sarah i 2017. Men nu har hun lagt scenografien på hylden og beskæftiger sig udelukkende med maleriet.
 

Fernisering i Club Danés


Lørdag, d. 13. oktober afholdes fernisering fra kl. 12.30 for Birgitte Mellentin i Club Danés. Hun har udstillet sine meget dekorative, farvestrålende blomster malerier flere steder i Spanien og i Italien. Udover et møde med Birgitte bydes der naturligvis på det traditionelle glas Cava og lidt snacks.
Af LD. Foto: Simon Goltermann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.