Det danske magasin i Spanien
Turismen falder i Andalusien · Marbella fordobler byggetilladelserne · Regeringen skifter attitude over for catalanerne

Turismen falder i Andalusien · Marbella fordobler byggetilladelserne · Regeringen skifter attitude over for catalanerne

Turismen falder i Andalusien

For første gang siden 2012 er mængden af turister i Andalusien faldet. De nyeste tal fra spansk statistik (INE) fortæller, at turismen for hele Andalusien i juli og august i år er faldet med 2,2 procent i forhold til sidste år. Det er primært briterne, franskmændene og tyskerne, der i begrænset omfang har fået øjnene op for nye rejsemål. På landsplan er udviklingen langt værre. Med et fald på 4,9 procent i turismen får Spanien det største knæk siden sommeren 2010. Tallene smitter hurtigt af på ledigheden, som allerede pr. 1. september er steget med 37.000 på landsplan, 8.000 i Andalusien og næsten 2.000 i Málaga-provinsen. De sidste fire til fem år har afslutningen på turistsæsonen først for alvor kunnet mærkes på ledigheden fra næste måned.
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 

 

Marbella fordobler byggetilladelserne


Fra september 2017 til august 2018 er der i Marbella udstedt 528 nye byggetilladelser. Det er en fordobling i forhold til sidste år, hvor der blev udstedt 272 tilladelser. Mængden af udstedelser af tilladelser til ombygninger er tilsvarende steget 30 procent det sidste år. Marbellas bystyre ser meget positivt på udviklingen og garanterer de nye byggeprojekters juridiske holdbarhed. Kommunen kæmper fortsat med at få den nye generelle byplan vedtaget hos Junta de Andalucía, som flere gange har givet afslag. Til december eller januar næste år vil den nye byplan blive præsenteret.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Regeringen skifter attitude over for catalanerne

Den nye PSOE-regering åbner nu døren for dialog og direkte forhandling med den catalanske regionalregering om rammerne for et udvidet selvstyre. Den catalanske regeringsleder, Quim Torre, tager varmt i mod tilbuddet men understreger, at hans regering ikke går på kompromis med kravet om et catalansk uafhængighedsvalg. PSOE’s talskvinde er ikke skræmt ved tanken om et valg, fordi regionalregeringen kun har parlamentarisk flertal – ikke folkeligt flertal. Det er første gang, en spansk regering ikke tager direkte afstand fra et catalansk uafhængighedsvalg.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.