Det danske magasin i Spanien
Málagas eksportvirksomheder bekymret for Trump · Immigration kollapser Málaga og Cádiz · Første hedebølge er over os

Málagas eksportvirksomheder bekymret for Trump · Immigration kollapser Málaga og Cádiz · Første hedebølge er over os

Málagas eksportvirksomheder bekymret for Trump


Flere lokale eksportvirksomheder udtrykker sin bekymring for Donald Trumps kommende reformer, som sandsynligvis vil påvirke den lokale eksport til USA. Kort forklaret vil Trump med sin reform sikre, at arbejdskraften bag importerede produkter, der skal forarbejdes, skal over på amerikanske hænder. Det betyder, at der fortsat sagtens kan eksporteres oliven til USA, men at selve produktionen med at få olivenfrugterne gjort spiseklar (skåret op, lagt i væde, etc.) skal foregå i USA – eller alternativt tillægges nye, tunge, konkurrenceforvridende afgifter. Udviklingen bekymrer flere lokale eksportvirksomheder indenfor olivenproduktion, vinproduktion, tekstilvarer og elektronikbranchen, som alle indenfor de sidste ti år har oplevet en markant stigning i eksporten til USA. Man håber, EU kan løse handelskonflikten.
 
 
{loadposition google}

 

Immigration kollapser Málaga og Cádiz

Mere end 5.100 illegale immigranter er i årets løb gået i land langs den andalusiske kyst – primært i Cádiz- og Málaga-provinsen. Det er en tredobling i forhold til sidste år, og det har fået de midlertidige flygtningecentre til at kollapse. Alene i Cádiz-provinsen er der den sidste uge kommet 1.525 flygtninge til og, i mangel på bedre, er flere blevet indlogeret i en industrihal i havnen i Algeciras. Málagas borgmester, Francisco de la Torre, har kraftigt anmodet centralregeringen om en styrket indsats mod de grupper, der illegalt transporterer immigranterne til Spanien, og tilsvarende at de allerede ankomne fordeles jævnt over hele Andalusien.
 
 
{loadposition google_nativeLD}

 

Første hedebølge er over os

 
Årets første hedebølge ramte Costa del Sol i går, torsdag, og vil fortsætte en lille uges tid. Temperaturerne stiger i hele Málaga-provinsen til 32-33 grader, men det er den varme luft, der kan få det til at føles ulideligt varmt. Det spanske meteorologiske institut, AEMET, forudser høje nattemperaturer på 20-22 grader og at temperaturerne fra på mandag vil stige yderligere. Næsten alle hedebølger rammer Spanien i juni, juli og august måned.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Málaga Universitet søger skandinaver


Málaga Universitet søger skandinaviske deltagere til et gruppeinterview om integration på Costa del Sol, europæisk identitet og medievaner. Diskussionen vil foregå på Fakultetet for Kommunikation på enten engelsk eller spansk afhængigt af gruppen.
 Interviewet finder sted i første uge af juli og vil maks. vare to timer. Alle interviews er anonyme.
 Du kan tilmelde dig på mailen transfomedia@uma.es med navn, nationalitet og telefonnummer.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.