Det danske magasin i Spanien
Hver femte spanier nær fattigdomsgrænsen · Markant stigning i produktionen af olivenolie · Tusindvis af paraplyer i Torrox

Hver femte spanier nær fattigdomsgrænsen · Markant stigning i produktionen af olivenolie · Tusindvis af paraplyer i Torrox

Hver femte spanier nær fattigdomsgrænsen

21,6 procent af den spanske befolkning lever under eller nær fattigdomsgrænsen, som er fastsat til en årlig personindkomst på 8.522 euro eller en husstandsindkomst på 17.896 euro. Tallene kommer fra spansk statistik (INE), som netop har offentliggjort cifrene for 2017. Tallene er stort set uændrede i forhold til året før. Positivt er det dog, at den gennemsnitlige spanske husstandsindkomst sidste år steg med 3,1 procent til 27.558 euro før skat.
 
 
{loadposition google}
 

Markant stigning i produktionen af olivenolie

Den andalusiske olivenolie er så populær, at producenter ikke er bekymrede for at få afsat de 952.000 tons, som årets produktion lyder på. Det er en stigning på 7,6 procent i forhold til sidste år. Årets store produktion udgør 76 procent af Spaniens samlede produktion, hvor Castilla-La Mancha bidrager med otte procent og Extremadura med seks procent. I Andalusien er det Jaén (41 procent) og Córdoba (27 procent), som i særklasse er de to tunge drenge i sektoren, men alle regioner har en hæderlig produktion. Mellem 50 og 60 procent af den spanske og andalusiske olivenproduktion eksporteres. USA er den største aftager.
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 
torrow paraply

Tusindvis af paraplyer i Torrox


Siden 2015 har Torrox pyntet og overdækket byens centrale plads ”Plaza de la Constitución” med tusind paraplyer, som har sat et flot og farverigt præg på byen, og udviklet sig til en mindre turistattraktion. Men i år fordobles antallet af paraplyer, som sikrer en behagelig skygge over byens centrale plads og nærmeste gader, og alle bliver røde eller gule for at danne et stort spansk flag. Anledningen er årets fodbold VM, hvor Spanien på søndag kl. 16.00 møder Rusland i ottendedelsfinalen.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.