Det danske magasin i Spanien
Puigdemont sagsøger ”Pig Demont” i Marbella · Brandmænd indtager Costa del Sol · Uro i El Corte Inglés

Puigdemont sagsøger ”Pig Demont” i Marbella · Brandmænd indtager Costa del Sol · Uro i El Corte Inglés

Puigdemont sagsøger ”Pig Demont” i Marbella


Carles Puigdemont har fra sit eksil i Tyskland sagsøgt virksomheden ”Pig Demont”, som fra Marbella sælger klassiske spanske madprodukter online. Cataloniens forhenværende førstemand føler sin ære krænket, da firmaets logo er et grisehoved med briller og hår, som minder om politikerens look. Tilmed betyder ”pig” i firmanavnet ”svin” på engelsk og kan derfor tolkes, som om Puigdemont var et svin. Ejeren af selskabet er langt fra enig i tiltalen. Ordet ”demont” betyder på fransk ”vildt” eller ”fra skoven”, og da virksomheden primært forhandler produkter fra vilde svin til det engelske og franske marked, synes ejeren, navnet passer fint til hans forretning. Tilmed mener han, at logoet er en klassisk glad gris med almindelige briller og frisure, som ikke bør fornærme nogen. Patentkontoret har givet Carles Puigdemont ret i sin anklage, mens virksomhedsejeren agter at anke afgørelsen.
 
 
{loadposition google}
 
 

Brandmænd indtager Costa del Sol

Ikke siden sommeren 2005 er der fundet så mange brandmænd i havet langs Costa del Sol.
Den sidste uge har myndighederne opsamlet 8.000 kg brandmænd i havet eller opskyllet på strandene i området fra Nerja til Málaga og tilsvarende 3.000 kg mellem Torremolinos og Mijas Costa. Alle kommuner anbefaler sine badegæster at være yderst påpasselige, når man bader i havet, og skulle man blive brændt, anbefales det at søge nærmeste livredder for hurtig behandling. Årsagen til de mange brandmænd i havet vides ikke.
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 

Uro i El Corte Inglés

Alt er ikke, som det burde være i det kendte varehus. Et flertal i bestyrelsen har netop afsat den administrerende direktør, Dimas Gimeno, som kom til for et par år siden, efter at El Corte Inglés’ stifter afgik ved døden. Dimas Gimena var det unge håb, som skulle forny det gamle varehus, men hans idéer og seneste forslag om en børsnotering er ikke faldet i god jord i bestyrelsen og blandt nogle af hovedaktionærerne, som primært er en håndfuld spanske familier. Men flere af de tunge hovedaktionærer ser ham fortsat, som den ideelle person til at få moderniseret det gamle traditionsrige varehus. Så der de kold luft i ejerkredsen og på ledelsesgangen, hvor den ny administrerende direktør, Jesús Nuño de la Rosa og Dimas Gimeno, som ikke har accepteret sin afsked og fortsat møder om morgenen, kæmper indædt om magten. Og måske er der andre problemer i varehuset, for sidste år måtte El Corte Inglés omlægge sine lån, og siden da er der blevet spekuleret meget i det hæderkronede varehus’ økonomiske helbred.
 
 
{loadposition google_native}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.