Det danske magasin i Spanien
Storkonflikt i hotel- og restaurationsbranchen · Problemer i El Corte Inglés · Virksomhedsflugten

Storkonflikt i hotel- og restaurationsbranchen · Problemer i El Corte Inglés · Virksomhedsflugten

Storkonflikt i hotel- og restaurationsbranchen truer Costa del Sol

Aldrig før har parterne stået så langt fra hinanden. Og aldrig før har arbejdsmarkedets parter forladt forhandlingerne i utide. På tirsdag mødes fagforeningen (CCOO) og hotel- og restaurationsejerforeningen (Aehcos) i et sidste forsøg på at få en ny overenskomst på plads. CCOO ønsker en mindre reducering i deres medlemmers årlige arbejdstimer samt at de ansatte, som arbejder i branchen på korttidskontrakter via vikarbureauerne, skal indgå i den nye overenskomst. Aehcos’ holdning er den stik modsatte. Hotel- og restaurationsfolkene mener, der er behov for flere arbejdstimer samt vikarbureauernes fleksibilitet i en branche, der er stærkt sæsonpræget. CCOO varsler storstrejke i løbet af juli, august og september, hvis ikke parterne når til enighed.
 
{loadposition google}

 

Problemer i El Corte Inglés

Alt er sandsynligvis ikke, som det burde være i det kendte varehus. Syv af de ti bestyrelsesmedlemmer kræver den administrerende direktørs afgang indenfor 15 dage. Han hedder Dimas Gimeno og kom til i efteråret, efter at El Corte Inglés’ stifter afgik ved døden. Dimas Gimena var det unge håb, som skulle forny det gamle varehus, men hans idéer og seneste forslag om en børsnotering er ikke faldet i god blandt hovedaktionærerne, som primært er en håndfuld spanske familier. El Corte Inglés måtte sidste år omlægge sine lån og siden da er der blevet spekuleret meget i det hæderkronede varehus’ økonomiske helbred.
 

Virksomhedsflugten fra Catalonien fortsætter

Indsættelsen af Quim Torra som ny præsident for Catalonien har på ingen måde skabt ro og stabilitet i regionen. – Hverken politisk, økonomisk eller socialt. Således fortsætter virksomhedsflugten ufortrødent fra Catalonien.
Samlet har over 4.000 virksomheder nu forladt regionen siden Carles Puigdemont 1. oktober sidste år kaldte catalanerne til stemmeurnerne for at stemme om regionens tilhørsforhold. De første til at flytte deres domicil ud af Catalonien var bankerne Banco Sabadell og La Caixa, og siden da har 4.000 catalanske virksomheder valgt at følge trop.
 
 
{loadposition google_native}

 

Dansk TV gået i sort

Siden tirsdag aften har det for flere ikke været muligt at se deres danske tv-kanaler. Det skyldes sandsynligvis, at udbyderen Team Nordic har fået afbrudt deres signal. Tirsdag var der en større razzia på deres kontor i Benalmádena og siden da har kontoret og telefonlinjerne været lukket. På hjemmesiden fortæller selskabet, at der under de næste 48 timer ikke vil være noget tv-signal grundet en opdatering.
 
 

Informationskampagne om vandmænd

Málaga amtsråd og organisationen for bevaring af havene, el Aula del Mar, har i dag påbegyndt informationskampagnen om vandmænd, med navnet Infomedusa. Udover informative brochurer og hjemmesider med råd til, hvad man skal gøre, hvis man bliver stukket, findes der også en app. I år er app’en opdateret, så den har nye billeder af strandene med detaljeret information om hver enkelt og en side med opslag fra nærområdet.
App’en tilbyder information om alt fra vandets og luftens temperatur, vindens styrke og retning og bølgernes højde fra dag til dag på de 132 strande i Málaga. Derudover er der også information om gople-risikoen på kysten med særligt henblik på den farlige ”portugisiske orlogsmand”, der har hærget kysten den seneste tid.

 

Uden sportsdirektør og træner

Málaga Club de Futbol – rykket ned fra La Liga til 2. division for første gang i ti år – står uden såvel sportsdirektør som træner. Direktør Husillos har sagt op efter at være blevet underkendt af klubejer, sheik Al-Thani, i hans valg af træner
Han er på vej til engelske West Ham.
Sådan er situationen ved indgangen til juni – måneden, hvor spillerhandler så småt går i gang. Men ingen til at anbefale og træffe beslutningen i klubben. Ren kaos.
Til den sidste La Liga-match mod Madrid-klubben Getafe på Estadio La Rosaleda var den danske supporterklub, La Peña de Dinamarcas mange sponsorer, Jyske Bank på Gibraltar, vært ved et traktement på restaurant Meson Los Robles de Leon.
Banken var repræsenteret ved senior-manager Carsten Hjort – selv meget fodbold-interesseret.
2. division har sæsonstart i slutningen af august og vil byde på 20 hjemmekampe for Málaga CF.

malaga getafe jyske bank

 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.