Det danske magasin i Spanien
Optimistiske arbejdsløshedstal – Flere EU-penge til Andalusien – Masser af pollen på vej

Optimistiske arbejdsløshedstal - Flere EU-penge til Andalusien - Masser af pollen på vej

Optimistiske arbejdsløshedstal

Den spanske ledighed faldt i marts måned med næsten 48.000 personer. Det er naturligvis positivt, men endnu bedre er det, at der ved månedens udgang var lidt over 18,5 millioner tilmeldt Seguridad Social-systemet, hvilket er det højeste tal i ti år. De mange korttidskontrakter, der blev indgået forud for påskeugen, har naturligvis smittet af på tallene, men alligevel lover det nyeste ledighedstal godt for fremtiden, idet det langtfra er alle de nye jobs, der er skabt i hotel- og restaurationsbranchen. Af de 48.000 nye i job, skal de 3.000 findes i Málaga-provinsen.

 

Flere EU-penge til Andalusien

Junta de Andalucía har netop fået tildelt 6.700 millioner euro fra EU. Pengene er øremærket til forskning og udvikling, hvilket i overført betydning betyder tiltag, der skal fremme beskæftigelsen og gøre det mere attraktiv at starte virksomhed, samt uddannelse og velfærd. Pengene skal holde til og med år 2020.
Siden Spanien blev medlem af EU (som dengang hed EF) i 1986, har Andalusien modtaget cirka 100.000 millioner fra EU. De mange penge er primært gået til infrastruktur, hvor Andalusien – og Spanien som helhed – tidligere var langt efter de øvrige EU-lande. I dag investeres EU-midlerne derfor på andre områder, hvor regionen halter efter.
 
{loadposition google_native}
 

Masser af pollen på vej

De store mængder regn, der faldt i marts måned, er godt for landbruget og landets vandreservoirer men skidt for allergikerne. I følge myndighederne får vi nemlig et forår med højere pollental end sidste år. Forudsigelsen gives på baggrund af den faldne mængde regn, temperaturerne og luftfugtigheden. Det er cirka 30 procent af befolkningen, der lider af allergi.
 
{loadposition google_native}
 

10. udgave af Natura Málaga denne weekend – med 13 virksomheder fra Sabor a Málaga

Når den 10. udgave af Natura Málaga går i luften denne weekend, er der ikke færre end 13 virksomheder med mærket Sabor a Málaga repræsenteret. Natura Málaga har til hensigt at promovere produkter fra Málaga-egnen og har godt 150 udstillere, som vil byde på smagsprøver og demonstrationer. Fælles for alle er, at de har fokus på det sunde, bæredygtige liv og på økologi.
Henover weekenden vil der være mere end 120 forskellige aktiviteter som f.eks. workshops, konkurrencer og foredrag.
Messen finder sted i Palacio de Ferias y Congresos de Málaga fredag, lørdag og søndag fra 11 – 20:30 (søndag dog til 19:30).
Billetter koster 3 € (børn under 12 er gratis) og kan købes her.
 

 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.