Det danske magasin i Spanien
Cyklerne triumferer i Málaga by – Skattevæsenet er efter Vélez-Málaga og Mijas – Banco Santander afskediger 1.100 medarbejdere – Carrefour vil holde døgnåbent

Cyklerne triumferer i Málaga by - Skattevæsenet er efter Vélez-Málaga og Mijas - Banco Santander afskediger 1.100 medarbejdere - Carrefour vil holde døgnåbent

Cyklerne triumferer i Málaga by

Kommunens tilbud om at leje en cykel på timebasis er blevet en stor succes. 43.000 brugere er i dag registreret i et system, så de let kan betale og tage en af de 400 cykler, som kommunen stiller til rådighed ved nogle let tilgængelige cykelstativer på centrale pladser og stræder. Succes’en er så stor, at der i dag er mangel på cykler – og cykelstativer. Junta de Andalucía, som er ansvarlig for udvidelsen af cykelstierne i hele Andalusien, er nemlig fortsat ikke kommet i gang med anlægningen af de mange nye kilometer cykelsti, som de for halvandet år siden lovede.

Skattevæsenet er efter Vélez-Málaga og Mijas

Den spanske skatteminister har løftet pegefingeren på rådhuset i Vélez-Málaga og Mijas kommune. De to kommuner er nemlig for langsomme med betalingerne til deres leverandører. Ifølge et dekret fra centralregeringen skal alle landets kommuner i dag overholde en betalingsfrist på 30 dage til alle leverandører, men i Vélez-Málaga og Mijas er man henholdsvis 156 og 78 dage om at betale. Derfor er de to kommuner nu kommet på en sort liste med 20 andre spanske kommuner, som ikke betaler til tiden. Den spanske skatteminister Cristobal Montoro har varslet kommunerne med at komme under administration, hvis de ikke bliver bedre til at betale. Både i Vélez-Málaga og i Mijas tager man situationen med sindsro og forklarer, at man de seneste år har nedbragt den kommunale gæld gevaldigt og har bedre orden i økonomien end tidligere.
 

Banco Santander afskediger 1.100 medarbejdere

Banco Santander købte tidligere på året Banco Popular for én euro og reddede dermed Spaniens sjette største bank fra konkurs. Til gengæld kan Banco Santander ikke redde samtlige af de 11.000 medarbejdere, som Banco Popular havde på lønningslisten. Helt præcist må 1.100 ansatte i det nye år gå den tunge gang, mens en tilsvarende mængde medarbejdere skal omskoles for at kunne udføre et nyt job i et Grupo Santanders mange selskaber. Afskedigelserne rammer primært ældre medarbejdere, som har fået tilbudt en tidlig pensionsordning. Fagforeningerne frygtede i første omgang, at Banco Santander ville afskedige endnu flere folk for at få Banco Popular tilbage på ret kurs.

Carrefour vil holde døgnåbent

Den franske supermarkedskæde Carrefour vil fra nytår holde åbent 24 timer i døgnet alle ugens syv dage for at imødekomme den stigende interesse for at handle ind udenfor de vanlige åbningstider. Som en start vil Carrefour holde døgnåbent i syv supermarkeder i Madrid fra nytår for senere på året at vurdere, om man vil sprede konceptet til hele Spanien.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.