Det danske magasin i Spanien
Nye skæve ledighedstal – God puente på vej – Krisen i Catalonien – Samarbejde mellem spansk og internationalt medie på Costa del Sol

Nye skæve ledighedstal - God puente på vej - Krisen i Catalonien - Samarbejde mellem spansk og internationalt medie på Costa del Sol

Nye skæve ledighedstal

Den spanske arbejdsløshed steg i november med 7.300 personer. Det er en beskeden stigning på lige fod med de forudgående år. Bemærkelsesværdigt er det derimod, at ledigheden i Málaga-provinsen stiger med 4.500 personer, mens den som helhed i Andalusien i den forgangne måned er faldet med rundt 3.000 personer. Værst er det dog gået for sig i Catalonien, som har mistet 7.400 arbejdspladser, hvilket er den største stigning i arbejdsløsheden siden 2009.
Til trods for den stigende ledighed i Spanien er det glædeligt, at næsten 18,5 millioner personer i dag er på arbejdsmarkedet og tilmeldt Seguridad Social systemet. Det er flere end nogensinde og bekræfter, at der i dag atter skabes masser af nye arbejdspladser i Spanien. Problemet er blot, at det er de store årgange, der i disse år kommer på arbejdsmarkedet. Derfor har Spanien fortsat 4,3 millioner arbejdsløse.

God puente på vej

Onsdag og fredag i denne uge er helligdage – og dermed en oplagt mulighed for en mini-juleferie. Mange søger til Málaga og det mærker hotellerne naturligvis. Costa del Sols hotelejerforening (Aehcos) forventer en belægningsprocent på mellem 80 og 90 procent de kommende dage, hvilket vil være ny rekord. Tilsvarende forudser hotelejerforeningen en belægning på 60 procent på hotellerne langs Costa del Sol, hvor en tredjedel af hotellerne, til trods for de gode tider, fortsat vælger at holde vinterlukket i perioden november til marts.

Krisen i Catalonien:

De seneste meningsmålinger peger på en meget tæt kamp mellem de catalanske uafhængighedspartier og de traditionelle landsdækkende partier – præcis som resultatet ved sidste regionalvalg i 2015. Til trods for at ERC’s førstemand, Oriol Junqueras, sidder fængslet og PDeCat’s leder, Carles Puigdemont, fortsat er i ”eksil” i Belgien, har de Catalanske vælgere ikke rykket sig markant. De to uafhængighedspartier står ikke til at miste mandater. Det samme gælder deres støtteparti CUP. I meningsmålingerne er det kun Ciudadanos, som spås fremgang. Men det sker på bekostning af Partido Popular, så det rykker ikke på den samlede magtbalance, hvor ganske få stemmer og mandater sandsynligvis vil få altafgørende betydning.

Samarbejde mellem spansk og internationalt medie på Costa del Sol 

Den 2. december mødtes repræsentanter for kystens internationale presseklub, Costa Press Club, og deres spanske pendant Asociación de la Prensa de Málaga samt Colegio de Periodistas for at skrive under på en aftale om at udvide samarbejdet imellem dem, specielt indenfor områder som efteruddannelse, arbejdsmuligheder samt organiserede fælles aktiviteter.
Omkring bordet sad Jesper Sander Pedersen, præsident for Costa Press Club, Joanna Styles, sekretær for Costa Press Club, Rafael Salas, præsident for Asociación de la Prensa de Málaga samt den spanske presseklubs vicepræsident Carlos Pérez Ariza.
Under mødet udtryktes blandt andet kommentarer om vigtigheden af nære relationer mellem udenlandske og spanske journalister på kysten, som udover informationsudbytte og erfaring også bidrager med at skabe billedet af Spanien samt information derom til omverden.
La Danesas redaktion er stolt over at to af vores journalister, Sara Laine og Mugge Fischer, nu er optagede i og medlemmer af Costa Press Club, og vi håber nu på et endnu tættere samarbejde med det spanske samfund for at kunne leverere vigtige nyheder til jer læsere.
 
DKN Costa Press Club
Jesper Sander Pedersen og Rafael Salas ser nu frem til et tættere samarbejde mellem kystens internationale presseklub og den spanske.

Fredag den 1. december var der ”Syng julen ind” i Margrethekirken i Mijas

Menighedsrådet og de mange frivillige havde sat alle sejl til og forberedt en aften med ”alt godt fra vore egne juletraditioner”.
 
Officielt skulle dørene åbnes kl. 17.30, men de første gæster kom allerede klokken 16. Forventningsfulde og i håbet om at sikre sig en god plads ved bordene. Ved indgangen kunne man købe en entrebillet, der var udformet som et julesanghæfte. Ved fremvisning af hæftet i baren, kunne man få en sandwich eller et pølsehorn udleveret og samtidig købe øl, vand eller vin. Aftenens udbud var overdådigt og fantastisk: Æbleskiver og julegløgg, Kajs vafler med syltetøj, og meget mere
 
Der var salg af juledekorationer, salg af lotterisedler til de 2 lotterier hjertelotteri og nisselotteri. Tombola og gættekonkurrence for børn og som højdepunkt var der Lucia-optog i kirken.
 
Da klokken var 17.30 var salen næsten fuld. Der var et mylder af glade børn og deres forældre. Den ældre generation hyggede sig gevaldigt. Lucia-optoget klokken 19 foregik foran et fyldt kirkerum, hvor salonen var inddraget for at få plads til alle.
Alle lodder blev hurtigt udsolgt og nogle af de sidst ankomne måtte dele lodsedler med andre. God stemning, fuld kirke, og udsolgte aktiviteter – hvad mere kan man ønske sig.
Kirkens sponsorer var flot repræsenteret og ikke uden grund. De havde i sandhed skænket mange fine gaver og gavekort til lotteriaktiviteterne.
 
Aftenen sluttede klokken 22 og der var alle godt trætte.
Menighedsrådet vil gerne takke alle for et fantastisk fremmøde og tak til alle de frivillige der hjalp. Uden dem var et sådant arrangement ikke muligt.
 
STOR TAK til alle
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.