Det danske magasin i Spanien
God ”puente” for hele Andalusien – Krisen i Catalonien: Puigdemont har til på mandag – Sportsdirektøren fyret i Málaga CF – Omfattende byfornyelse i Torremolinos

God ”puente” for hele Andalusien - Krisen i Catalonien: Puigdemont har til på mandag - Sportsdirektøren fyret i Málaga CF - Omfattende byfornyelse i Torremolinos

God ”puente” for hele Andalusien

Sommersæsonen har været fantastisk. Det samme kan siges om den ”puente”, som vi står midt i. Torsdag var national helligdag, så ved at tage fri fredag – eller bygge bro over fredagen – kan man tage sig en meget lang weekend. Og det benytter mange sig tilsyneladende af, for i Málaga-provinsen melder hotelejerforeningen om en belægning på hele 88 procent og 82 procent for hele Andalusien. Det er det bedste tal nogensinde. Bag de flotte tal hører dog, at Málagas kongrescenter i netop disse dage er vært for en af landets største læge- og medicinalmesser.
 

Krisen i Catalonien: Puigdemont har til på mandag

Rajoy & Co’s tålmodighed med catalanerne er ved at løbe ud, efter at Carles Puigdemont på talerstolen i det catalanske parlament i tirsdags ikke klart fik formuleret, om han har erklæret Catalonien for en ny uafhængig republik eller ej. Centralregeringen har derfor givet den catalanske regionalregering en frist til på mandag til at melde klart ud. Er det første tilfældet, eller kommer der ikke en klar udmelding, vil Rajoy sandsynligvis aktivere den så omtalte paragraf 155 i Grundloven og dermed opløse det catalanske parlament og indsætte en administrator til at lede Catalonien indtil næste valg.

malagacfSportsdirektøren fyret i Málaga CF 

Francesc Arnau, 41 år og tidligere målmand på Málaga CF’s La Liga-mandskab, er blevet fyret som sportsdirektør i klubben. Blot efter 22 måneders virke på denne post.
Klubejer, sheik Abdullah Al-Thani, valgte at ofre ham efter en elendig start for Málaga på sæsonen 2016-17, hvor klubben blot opnåede 1 af 21 mulige point i de syv første opgør.
Det var ellers ventet, at træner Michel ville være blevet gjort til syndebuk.
Arnau afløses af en god kending i Málaga CF, den 58-årige argentiner Mario Husillos (billedet), der tidligere har spillet for Málaga, været træner her og sportsdirektør før Arnau. En post, hvor han i øvrigt blev fyret!
Men nu har Al-Thani, den uregerlige klubchef, på ny kaldt på ham. Husillos græske arbejdsplads, storklubben Olympiacos, løste ham straks fra hans kontrakt.
Den lyder i Málaga CF på 2 ½ år.
Málaga CF møder søndag aften Madrid-holdet Leganes på Estadio La Rosaleda. Med håb om og tro på sæsonens første sejr.

Omfattende byfornyelse i Torremolinos

Torremolinos står foran en af sin histories største byfornyelser. Hovedgaden Avenida Palma de Mallorca er allerede delvist omlagt til gågade, men inden for de næste par måneder udvides omlægningen, så hele den ellers tidligere så trafikerede gade, bliver til gågade. Omlægningen sker ikke kun af hensyn til de handlende og handelsdrivende. Kommunen har planer om store kunstudstillinger og andre aktiviteter på de nye arealer, som også får sine små grønne områder. Det samme vil ske på byens centrale torv, Plaza Costa del Sol. Den ”gamle” plads skal fornyes med ny belægning, beplantninger og bliver fremover helt bilfri. Det indledende arbejde er begyndt, og kommunen håber på, at alt vil stå klart inden for et år.

Mads Langer1Mads Langer er landet

Alt står klart til på lørdag, når Mads Langer giver sin første koncert nogensinde på Costa del Sol. Mads Langer ankom torsdag til Málaga, hvor han lader op til den længeventede koncert i Mijas. Den populære musiker vil i halvanden time spille sine største hits og komme tæt på publikum i en meget intim koncert. De sidste billetter til koncerten sælges hos UniOptica i Fuengirola og ved indgangen på Teatro Las Lagunas fra kl. 17.30. Koncerten begynder 18.00
 
 
 
 
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.