Det danske magasin i Spanien
Krisen i Catalonien: Torsdag er dommedag for Puigdemont – Massive skovbrande i Spanien – Nu kommer efteråret

Krisen i Catalonien: Torsdag er dommedag for Puigdemont - Massive skovbrande i Spanien - Nu kommer efteråret

Krisen i Catalonien: Torsdag er dommedag for Puigdemont

Mariano Rajoys regering i Madrid har givet en sidste frist til den catalanske leder, Carles Puigdemont. Senest torsdag formiddag skal han klart melde ud, om han har erklæret Catalonien for ny, selvstændig republik eller ej. Puigdemont havde i første omgang til i mandags, men svaret var uklart – igen.
Han får derfor en sidste chance, og hvis ikke der kommer et klart svar, vil centralregeringen sandsynligvis aktivere den så omtalte paragraf 155 i grundloven, som går på at opløse det catalanske parlament for efterfølgende at indsætte en administrator eller udskrive regionalvalg.
Meget tyder på, at Rajoy & Co. mener det alvorligt denne gang. De to ledere af valgkomiteen bag det ulovlige uafhængighedsvalg blev i weekenden anholdt og anklaget for brud på grundloven. De sidder fortsat varetægtsfængslet på ubestemt tid. Tilsvarende fortsætter retssagen mod chefen for det catalanske regionalpoliti. Han anklages for passivitet under urolighederne i dagene op til ”valget”. Han er ikke blevet varetægtsfængslet men har fået inddraget sit pas.
Alt dette sker, samtidig med at virksomhedsflugten fra Catalonien fortsætter. I alt har over tusind virksomheder det sidste år forladt Catalonien – herunder 28 af Cataloniens største og mest prestigefyldte virksomheden. Sidste skud på stammen er bodegaen Coderníu, som flytter til Rioja.
 
NORRBOM LR warehouse clearance banner 600x300px eng
 

Massive skovbrande i Spanien

Over weekenden og først på ugen blev der registreret hele 82 skovbrande i og omkring Galicien. De fleste er små og ubetydelige brande, men syv af skovbrandene er så omfattende og tæt på befolkede områder, at de er til fare for befolkningen. Fire har mistet livet til trods for massive evakueringer og en effektiv indsats fra brandvæsenet, som har fået støtte fra de nærtliggende regioner. Mariano Rajoy, som selv er galicer, besøgte for et par dage siden flere af de værst beskadigede områder for at støtte brandvæsenet og politiet i sit arbejde. Det menes nemlig, at flere af brandene er påsatte. Det er yderst sjældent, det brænder i det regnfyldte Galicien, men skovene er i år knastørre, da det ikke har regnet i flere måneder.

Nu kommer efteråret

Shorts, t-shirts og folk på standen. Det har været hverdagssynet på hele Costa del Sol i oktober. Men nu er det slut. Onsdag rammer efterårsvejret kysten og det betyder regn, blæst og faldende temperaturer. Onsdag vil det regne flere steder i provinsen, men temperaturerne vil falde alle steder. Det vil kunne mærkes specielt om aftenen, for aften- og nattetemperaturerne vil falde med mellem fem og otte grader.
Sidst på ugen kommer solen delvist igen, men temperaturerne ændrer sig ikke.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.