Det danske magasin i Spanien
Puigdemont trækker i land – Alt for meget røg – 24 store selskaber har forladt Catalonien

Puigdemont trækker i land - Alt for meget røg - 24 store selskaber har forladt Catalonien

Puigdemont trækker i land

Nationen holdt vejret, da Cataloniens leder, Carles Puigdemont, i går kl. 19.00 gik på talerstolen i det catalanske parlament. Det var øjeblikket, hvor han skulle komme med en klar udmelding om Cataloniens fremtid efter flere måneders turbulens i regionen. Hans besked var både klar og uklar. Han vil fortsat kæmpe for et uafhængigt Catalonien men omstændighederne gør, at det ikke kan blive lige nu. En dialog med centralregeringen er nødvendig, erkendte Puigdemont. Hans melding fik nogle til at ånde lettet op mens den hos andre fik sindene i kog, for Puigdemont løb tirsdag aften fra sit løfte til vælgerne og støttepartiet CUP. Sagen er, at havde han udråbt Catalonien som ny selvstændig republik, var han med største sandsynlighed blevet anholdt og ført for Rigsretten samtidig med at parlamentet var blevet opløst.

Alt for meget røg

Spanierne ryger fortsat alt for meget. Og de nyeste tal fra sundhedsstyrelsen skræmmer; tre ud af ti unge spaniere mellem 14 og 18 år indrømmer, at have røget indenfor det sidste år. Sundhedsstyrelsens kampagne ”I er udfordringernes generation” har hidtil ikke haft den ønskede effekt. Omvendt er det landsdækkende tobakssalg faldet svagt det seneste år, men det er fortsat 25 procent af den spanske befolkning, der ryger fast eller er såkaldte festrygere.

 24 store selskaber har forladt Catalonien

Den store uro og usikkerhed omkring Catalonien har fået 24 store selskaber til at forlade regionen. Banco Sabadell var først til at pakke kufferten i sidste uge og deres kollegaer fra CaixaBank, som er Cataloniens ældste og største bank fulgte hurtigt efter. Men det er ikke kun bankerne, der er flyttet. Det gælder f.eks. også energiselskabet Gas Natural Fenosa, tekstilfirmaet Dogi, teknologivirksomheden Eurona, investeringsbanken Mediolanum, trykkerikæden Service Point og hotelkæden Derby Hotels. Rent administrativt har 24 store selskaber flyttet hovedsæde. Og det koster dyre skattekroner for Catalanerne. Det har endnu ikke kostet arbejdspladser, men det vil komme gradvist over en årrække, som de store selskaber påbegynder arbejdsrokaderne. Madrid, Alicante, Valencia og Mallorca er de foretrukne byer for de virksomheder, som allerede har forladt Catalonien.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.