Det danske magasin i Spanien

Del

Året var 1989. Vi var unge, meget unge, den aften i januar vi første gang landede i Málaga lufthavn. Med os i bagagen havde vi en masse gå-på-mod og idéer, som skulle omsættes til noget stort.
Lovende jobs i en spirrende shippingbranche var sagt op, og afsted det gik for at følge drømmen.
Vi skulle til Costa del Sol og etablere en forretning.
 
Ikke mange i omgangskredsen troede på, at det kunne lade sig gøre. Tilbage i Dannevang stod måbende og bekymrede forældre og venner og tænkte sit. “Er I ikke lidt for unge, til at tage springet?” “Lad nu vær med at sætte det hele over styr”. Sådan lød det fra de fleste.
Men når man er 20 år gammel, er der ikke ret meget, som ikke kan lade sig gøre.
Hvis man da ellers er indstillet på at løbe stærkt og ikke lade sig slå ud af de nedture, som uungåeligt lægger vejen forbi.
 
Det blev til mange lange dage og nætter.
 
Helle Espensen, som har leveret ordene til denne side siden LA DANESAs spæde begyndelse, og undertegnede, etablerede Norrbom Marketing i slutningen af 1989. Det er blevet til et par hundrede udgaver af det magasin, du har i hånden, og et parløb på snart 30 år. Lige indtil 1. september i år, hvor Helle valgte at lægge skriveredskaberne på hylden for at hellige sig nye udfordringer. Vi har haft et fantastisk samarbejde i Norrbom Marketing, og side-om-side skabt en god og sund forretning.
Og hvad er mere nærliggende, end at bruge spalteplads på denne side til at sige tak for et fantastisk parløb, som “against all odds” alligevel blev
en stor succes. Gå-på-mod, idéer og evnen til
ikke at lade nedture styre retningen sejrede i
sidste ende. Tak for det, Helle, og al held og lykke på vejen fremover!
 
Her på redaktionen er det “business as usual”, og du sidder lige nu med oktoberudgaven af magasinet i hånden. Igen i denne måned byder vi på en perlerække af gode, spændende artikler.
Vi skal møde Janus Rægaard Nielsen, der startede sin virksomhed fra bunden, og på rekordtid
har skabt Costa del Sols største, danskejede
arbejdsplads. AnyTech365.com tæller idag 200 medarbejdere, og ambitionen er at blive dobbelt så mange om et år.
Eventyret er kun lige begyndt.
 
Vi møder også en anden af kystens spændende personligheder i den salsadansende opfinder, Peter Svarrer, til en snak om ham, livet og hans nye tidsmaskine.
Finn Christensen giver os et indblik i, hvordan det er at være mangobonde i Vélez Málaga og Solveig Jensen tager os med til “Sotogordo” i vores nye serie, “Vis mig din landsby”. Else Byskov fører an på månedens udflugt til “De forstenede træstammers vandfald i naturparken, Sierras de Tejeda.
 
Vi kender ham som fodboldtossen og den habile golfspiller, men der er meget mere i Stig Wiberg. Han har nemlig en glorværdig og meget anderledes erhvervskarriere bag sig.
Mød ham i den skæve vinkel.
 
Costa del Sol styrer mod den værste tørke nogensinde. Det Europæiske Miljøagentur advarede tidligere i år om, at klimaændringerne specielt vil ramme Middelhavsområdet. Det var ikke første gang. Ørkendannelse er ikke kun en frygt, men synes en realitet. Vi ser på problemet i denne udgave af La Danesa.
 
“Mö”, hedder Spaniens første soldrevne elbil.
Vi prøvekører dette finurlige køretøj sammen med opfinderen, Gonzalo, på vejene omkring Mijas Golf.
Dette, og meget mere, har vi valgt at underholde dig med i denne måned.
Så læn dig tilbage, spænd sikkerhedsbæltet, og nyd denne måneds magasin. Vi har lagt mange kræfter i, og igen gjort vores bedste for at give dig en god læseoplevelse.
 
God læsning!
Martin Norrbom
Af Martin Norrbom

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.