Det danske magasin i Spanien
Det er blommesæson, og frugthandlernes boder bugner af dem. Tag blommerne med ind i den nye sæson ved at sylte eller henkoge. Selv elsker jeg chutneys som tilbehør til efterårets spicy retter med karry og ris. Sammen en kugle god vaniljeis til dessert – eller helt fortryllende ovenpå en god ost.
Her er min yndlingsopskrift.

Blommechutney

500 g modne, blå blommer
ca. 150 g lys rørsukker
1 dl æblecidereddike
frisksnittet ingefær, ca. 3 spsk. eller mere efter smag
1/2-1 rød chili
atamon til skylning af glas
 
Halver blommerne, fjern stenen, skær dem i både og kom dem i en gryde med sukker, eddike. Lad det koge uden låg, indtil væden er fordampet og chutneyen tykner.
 
Smag chutneyen til undervejs, mængden af sukker og eddike kan variere, alt efter hvilken type blommer du bruger. Skræl og snit ingefæren fint, og lad den koge med de sidste 10 minutter sammen med en halv eller hel chili, hvor kernerne er fjernet.
 
Når blommechutneyen er stærk nok, fjerner du chilien.
 
Skold sylteglassene, og skyl dem med atamon, før du hælder chutneyen i. Glassene lukkes til med det samme.
 
Chutneyen kan holde mindst seks måneder. Stil den køligt og mørkt (gerne i køleskabet). Spis chutneyen til krydrede retter med ris og karry, kom den på ostemaden, eller server den til retter, som trænger til et krydret pift.
 
Velbekommen.
 
blommer1
Af Helle Espensen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.