Det danske magasin i Spanien
Kom gratis ind på Carmen Thyssen museet i Málaga

Kom gratis ind på Carmen Thyssen museet i Málaga

Kom gratis ind på Carmen Thyssen museet i Málaga

På fredag den 5. maj 2017 kl. 20.15 åbner Carmen Thyssen museet dørene eksklusivt for danskerne på Costa del Sol. Baggrunden for denne særlige aften er, at der fremover vil være mulighed for at besøge den permanente udstilling og leje høretelefoner med dansk tale, så man på modersmålet kan få information om kunstværkerne. Museet har nemlig indgået en aftale med den danske ambassade i Spanien, det danske konsulat i Málaga og Nykredit, der gør det muligt med den danske audioguide. I løbet af aftenen vil der være kort præsentation af aftalen og rundvisning på museet.
Tilmelding sker på: info@carmenthyssenmalaga.org
 
{loadposition landingpage}
 
 
platform

Kæmpe platform strandet i Benalmádena

Beboerne langs Benalmádena Costa fik sig i weekenden et chok, da en stor platform kom drivende ind mod kysten. Platformen har samme størrelse og form som de velkendte boreplatforme, men denne platform havde heldigvis ingen brændstof på sig. Det er nemlig en platform, som bruges til bl.a. brobyggerier. Platformen var på vej fra Murcia til Cádiz, men grundet uvejret knak trækbådens kabler og platformen røg ud af kontrol og endte på grundt nær Hotel Torrequebrada i Benalmádena Costa. Her bliver platformen stående til udgangen denne uge, hvor nye trækbåde skal forsøge at få den til Cádiz.
 

Ny optimistisk fireårsplan for Spanien

Den spanske regering har netop præsenteret sin nye fireårsplan i Bruxelles. Holder den stik, vil Spanien i år 2020 stå, hvor landet stod, inden den finansielle krise brød ud i 2008. Regeringen budgetterer med en årlig vækst på mellem 2,7 og 3,2 procent de næste fire år og dertil en faldende ledighed på en halv million spaniere om året. Dermed vil lidt over 20 millioner spaniere i 2020 være på arbejdsmarkedet præcist som inden krisens start. I procenter vil dagens ledighed på 18 procent falde til 11 procent.
 

Spiritusdømt politiker gør come-back i Vélez-Málaga

Trepartis regeringen i Vélez-Málaga har atter samlet absolut flertal efter at PSOE har taget den spiritusdømte politiker, José Antonio Moreno Ocón, til nåde. Moreno Ocón blev sidste år taget med en spirituspromille på tre gange det tilladte, hvorfor han blev ekskluderet af sit daværende parti Ciudadanos og bystyret i kommunen. Men nu har PSOE taget Moreno Ocón til sig. Med hans mandat i kommunalbestyrelsen får regeringen nemlig 13 af de 25 pladser og dermed absolut flertal. Tiltaget har naturligvis vakt stor forundring i oppositionen. Endnu mere opsigt vækker det, hvis man går nogle år tilbage i tiden, for den spiritusdømte politiker har tidligere været medlem af PSOE i Vélez-Málaga, men efter blot 14 dage gik han solo og blev løsgænger.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.