Det danske magasin i Spanien
Værste stormvejr i to årtier – Málaga eksporterer mere end nogensinde – Esperanza Aguirre forlader spansk politik – H.C. Andersen –skolen i Málaga fejrede ’Día Internacional del Libro’

Værste stormvejr i to årtier - Málaga eksporterer mere end nogensinde - Esperanza Aguirre forlader spansk politik - H.C. Andersen –skolen i Málaga fejrede ’Día Internacional del Libro’

Værste stormvejr i to årtier

Sidste uges stormvejr var det værste, Costa del Sol har været ramt af i 22 år. Uvejret forårsagede materielle skader over hele kysten, men værst gik det ud over de såkaldte chiringuitos som er de strandrestauranter, der ligger helt nede i sandet. Specielt i Marbella, Benalmádena, Torremolinos, Málaga og Torrox var stormvejret hårdt for de følsomme strandrestauranter. Ejerne og den politiske opposition råber om bedre forebyggende beskyttelse, men ingen har endnu præsenteret løsningen.

 

Málaga eksporterer mere end nogensinde

Nogle gjorde af nød. Andre for eventyrets skyld. Da finanskrisen ramte i 2008/09 søgte mange lokale virksomheder nye markeder i udlandet. Og nogle har fået fodfæste. Således er 891 virksomheder i Málaga i dag registreret som eksportvirksomheder. Det er næsten ti procent flere end i 2015 og en fordobling i forhold til 2010. Málaga har enkelte store eksportvirksomheder som Mayoral (børnetekstil) og Dcoop (landbrugsprodukter), som har været på markedet flere årtier, men ellers er markedet præget af små eksportører. Eksportproduktet i størst fremgang er olivenolie, som er steget med 18 procent på blot ét år.
 

Esperanza Aguirre forlader spansk politik

Endnu en korruptionssag har ramt Partido Popular i Madrid, og det har fået den tidligere præsident for Regionen Madrid, Esperanza Aguirre, til at træde tilbage som talskvinde for partiet. Esperanza Aguirre er hverken anklaget eller mistænkt i den seneste sag, hvor der tilsyneladende er udbetalt ulovlige returkommissioner og svindlet med offentlige midler i forbindelse med udstedelse af en licitation til en tv-station, men hendes tidligere højrehånd er hovedmistænkt og nu varetægtsfængslet. En anden af Esperanza Aguirres tidligere trofaste kollegaer sidder også fængslet i en anden sag.
Esperanza Aguirres er en af partiets bedst kendte personligheder. Fra 2003-12 var hun præsident for Madrid som region og fra 1996-99 var hun kulturminister i Aznars første regering.
 
hc Andersen skolen i malaga
 

H.C. Andersen –skolen i Málaga fejrede ’Día Internacional del Libro’

Det var nogle spændte elever på Hans Christian Andersen –skolen i Málaga, der bød velkommen torsdag morgen. Eleverne havde i ugevis forberedt forskellige projekter relateret til H. C. Andersens eventyr i forbindelse med ’Día Internacional del Libro’. Den danske konsul i Málaga, Marisa Moreno, var mødt op for at uddele præmier til vinderne, der var sponseret af Flying Tiger of Copenhagen.
Eleverne opførte et flot show med dans og korsang til ære for gæsterne. ”Eleverne gav virkelig en professionel optræden, og man kan se, at de har lagt mange kræfter i de flotte projekter, der er udstillet omkring på skolen. Jeg håber, at det giver de unger mennesker lyst til at beskæftige sig med det danske marked, når det bliver voksne,” udtaler Marisa Moreno.

Over tusind euro indsamlet til æslerne

For nylig blev der indsamlet 1005€ til fordel for æslerne på el Refugio del Burrito i Fuente de Piedra, da der blev afholdt velgørenhedsarrangement på hotel Tamisa Golf. De 1005€ gik direkte til æslerne. Næste velgørenhedsmiddag til fordel for æslerne vil finde sted i Marbella. Hold øje med La Danesas nyhedsmail for tid og sted.
 
aesler

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.