Det danske magasin i Spanien
Aktion mod IS-terrorister i Barcelona – 25 år med AVE-toget – Antonio Banderas vil bygge kulturcenter i Málaga

Aktion mod IS-terrorister i Barcelona - 25 år med AVE-toget - Antonio Banderas vil bygge kulturcenter i Málaga

Aktion mod IS-terrorister i Barcelona

Natten til tirsdag gennemførte politiet i Barcelona en større aktion mod en gruppe formodede IS-terrorister, som igennem otte måneder har opereret fra flere lejligheder i den Catalanske hovedstad. Eftersøgningsarbejdet begyndte for godt otte måneder siden efter flere nyttige tips fra både belgisk politi og lokale borgere. I alt foretog politiet et dusin anholdelser.
 
 
{loadposition landingpage}
 

25 år med AVE-toget

Det er i denne uge præcis 25 år siden, det første AVE-tog kom på skinner.
Ruten mellem Madrid og Sevilla blev indviet forud for EXPO-udstillingen i Sevilla i 1992. For ti år siden kom AVE-toget til Málaga, og det blev muligt at komme til Madrid på to timer og tyve minutter. Inden da tog det seks timer med det almindelige tog. AVE-toget i Málaga har betydet en markant stigning i antallet af passagerer. Siden 2007 har 24 millioner passagerer steget af eller på et AVE-tog i Málaga. Tilsvarende var det kun 11,2 millioner, der i perioden 1992 til 2006 gjorde brug af de gamle Talgo-toge.
 

Antonio Banderas vil bygge kulturcenter i Málaga

Antonio Banderas melder sig nu aktivt ind i kampen om at få udliciteringen af den store bygning på Plaza de la Merced i Málaga centrum. Det er bygningen, hvor de gamle biografer Cine Astoria og Cine Victoria holdt til. Bygningen har stået tom og forladt i næsten 15 år grundet uoverensstemmelser mellem ejeren, den tidligere forpagter og kommunen. Men bygningen er nu på myndighedernes hænder, og til juni åbnes der for præsentationer af projekter til den gamle bygning. Sammen med to kendte arkitekter og folkene bag Starlite festivalen i Marbella præsenterer Antonio Banderes med al sandsynlighed et storstilet projekt, ”Málaga-borgerne vil forelske sig i,” som han formulerer det i et interview i dagbladet SUR.
 

La Danesas maj-udgave kan læses online nu

LA DANESA MAJ 2017 774
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.