Det danske magasin i Spanien
Pablo Iglesias vinder magtkampen i Podemos – Turistboom fortsætter – Tidligere nationalbankdirektør for retten – Hårde straffe i Gürtel-sagen

Pablo Iglesias vinder magtkampen i Podemos - Turistboom fortsætter - Tidligere nationalbankdirektør for retten - Hårde straffe i Gürtel-sagen

Pablo Iglesias vinder magtkampen i Podemos

Efter flere måneder med interne problemer faldt brikkerne i weekenden på plads for landets tredjestørste parti. De to frontfigurer i Podemos, Pablo Iglesias og Iñigo Errejón, havde forud for partiets ekstraordinære kongres i Madrid præsenteret hvert deres kandidatur og oplæg til partiets fremtidige struktur. Med 50 mod 33 procent af stemmerne trak Pablo Iglesias det længste strå. Sejren giver ham friere beføjelser i fremtiden, eftersom han nu frit kan sammensætte sin nye partiledelse. Pablo Iglesias påtænker dog en fremtrædende post til Iñigo Errejón og satser på et stærkt og samlet Podemos i fremtiden. Podemos er i dag Spaniens tredjestørste parti, og partiets mål er at vinde parlamentsvalget i 2020.

Turistboom fortsætter

Málaga begynder det nye år i samme stil som, 2016 blev rundet af. Med 7.286 flyafgange og 867.382 passagerer leverer lufthavnen en stigning i passagertallet på hele 18,40 procent i forhold til januar måned sidste år. Stigningen kommer fra de internationale flyvninger – primært fra Storbritannien, som, på trods af det så omtalte ”Brexit”, fortsat strømmer til Costa del Sol.

Tidligere nationalbankdirektør for retten

Mens tusindvis af private investorer har fået deres indskud tilbage fra den miserable børslancering af Bankia i 2011, fortsætter retssagen mod bankens forhenværende ansvarlige. Og domstolen går nu så vidt, at den forhenværende nationalbankdirektør, Fernández Ordóñez, også kommer på anklagebænken. Domstolen vurderer, at den tidligere direktør for Banco de España kan have skjult oplysninger om Bankias reelle økonomiske situation forud for børslanceringen. Faktum er, at bankens økonomi lå i ruiner og en børslancering var eneste redningsmulighed. Kunder og andre private investorer blev ført bag lyset, og derfor har næsten alle investorer i dag fået deres indskud retur.
 

Hårde straffe i Gürtel-sagen

De tre hovedaktører bag den omtalte korruptionssag er blevet tildelt mellem 12 og 13 års fængsel. Francisco Correa, Álvaro Pérez og Pablo Crespo havde igennem flere år et tæt samarbejde med Partido Popular i Madrid og Valencia – men uden at være direkte medlemmer af partiet. De tre stod blandt andet for at arrangere partiets mange kongresser og andre events, som de bevidst overfakturerede mod vennetjeneste. Tillidsforholdet til PP blev så godt, at de tre dømte også blev mellemleddet, når offentlige licitationer skulle forhandles på plads. Her modtog de tre en række store og ulovlige returkommissioner. De tre forsvarsadvokater til de dømte har alle valgt at anke dommen.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.