Det danske magasin i Spanien
Musikken kommer til Fuengirola
Simply Red Line Up
 
Simply Red bliver hovedhavnet på et hidtil uset musik- og underholdningsprogram i Fuengirola. Et nyt ambitiøst projekt skal gøre byen til et attraktivt koncertsted for lands- og verdenskendte artister.

Titlen sagde det klart, men alligevel var det kun de færreste, der havde troet det. Simply Red’s verdensturné ”The Final Tour” i 2010 blev det varslede farvel til et af slut-80’erne og 90’ernes bedst sælgende og mest populære bands.

”Det var ganske enkelt. Efter 25 år mente vi, tiden var inde til at stoppe. Personligt ville jeg også gerne prøve at leve et andet liv. Et liv hvor jeg kunne få bedre tid til min familie. Langdistanceopkaldene til min datter var blevet for overfladiske,” fortæller forsangeren Mick Hucknall i et interview til La Danesa. Han er selv opvokset med kun én forælder, og ønskede ikke, at historien skulle gentage sig. Hans datter, kone og lille familie er hans store kærlighed. Deraf titlen ”Big Love” til det nye album. Men det vender vi tilbage til om lidt.

Det tilfældige jubilæum

Mick Hucknall er stifteren, sangskriveren og stemmen i det verdenskendte band. Og hans store, røde hår efterlader ingen tvivl om, at Mick Hucknall også har lagt navn til Simply Red. Hans utallige hits har solgt over 55 millioner albums og spilles stadig flittigt verden over.

”Efter så mange år med ekstrem opmærksomhed bliver man nødt til at tage skridtet og opløse bandet. Ellers får man ikke fred. Det er ikke nok at sige, vi tager en pause, for så fortsætter pressen med at opsøge dig for at høre, hvornår vi kommer tilbage. Og vi havde brug for fred,” fortæller Mick Hucknall, som insisterer på, at Simply Red’s comeback ikke var planlagt.

”Min manager mindede mig ved udgangen af 2014 om, at det til næste år ville være 30 år siden udgivelsen af det første album. Og om jeg havde tænkt mig at gøre noget ved det? Pladeselskabet ville lave et opsamlingsalbum, og så tænkte jeg, at jeg måske kunne skrive et nummer eller to til albummet blot for at få lidt nyt med,” forklarer Mick Hucknall, som begyndte at komponere hjemme i soveværelset.

”Jeg har jo masser nyt at fortælle med min musik. Jeg har stiftet familie, og min gamle far er gået bort. En af mine nye sange dedikeres til ham, for han er ene om at have æren for min opvækst (Mick Hucknall’s mor forlod familien, da han var to år gammel, og alle hans bedsteforældre gik bort i en meget ung alder, red.). Men da jeg var i gang med tekst nummer tre, kom tanken om et helt nyt album. Og heldigvis var de gamle drenge fra bandet også klar til atter at drage på turné,” slutter Mick Hucknall.

Den 18. august præsenterer Simple Red sit nye album kombineret med mange af de gamle ørehængere på det nye koncertareal ”Marenostrum Music Castle Park”, som kommer til at ligge i parken ved Castillo Sohail i Fuengirola.

Fuengirola vil på landkortet

Det nye spillested bliver flot, moderne, får plads til 7.300 publikummer og bliver et af kommunens største tiltag i fejringen af byens 175 års jubilæum som selvstændig kommune. Der skal kapital til. Men der skal også et par gode produktionsselskaber og artistmanagements til for at få det ambitiøse projekt på skinner.

”Castillo Sohail er Málaga-provinsens smukkeste koncertsted, men kapaciteten rækker kun til 2.000 publikummer. Derudover har Fuengirola aldrig rigtig slået igennem som koncertby, for den er altid kommet lidt i klemme mellem Málaga som provinshovedstad og Marbella, som altid har tiltrukket de store artister. Men det nye koncertsted giver Fuengirola en helt anden placering på landkortet,” fortæller Jason Fox, som er idémanden og lederen af produktionsselskabet Fox Producciones, som holder til i Benalmádena.

”Fuengirola får nu det smukkeste spillested for foden af borgen og med en tilskuerkapacitet, så vi kan få store navne til byen,” forklarer Jason Fox, som med i sit firkløver har koncertarrangøren Crazy Music Productions, agent- og managementbureauet La Rock og så naturligvis Fuengirola kommune. Sammen har de ingredienserne til at få projektet realiseret.

”Vi sætter naturligvis alle sejl til for at fejre byens jubilæum. Borgerne skal have den bedste underholdning, men det skal ske samtidig med, at vores by bliver promoveret udadtil,” udtalte en begejstret Fuengirola-borgmester, da projektet i sidste måned blev præsenteret for pressen. Ana Mula lægger stor vægt på, at det er et samlet byråd, der har vedtaget budgettet og projektet bag det nye spillested og de mange andre aktiviteter, der vil finde sted over sommeren. Begejstringen deles af hendes kollega Rodrigo Romero, som har ansvaret for kulturen.

”Fra alle sider ligger der et kæmpe arbejde i det nye koncertprojekt, men jeg er sikker på, det er anstrengelserne værd. Jeg tror og håber, det bliver et godt og bæredygtigt projekt, som kan bestå i mange år.”

Meget tyder på Fuengirola er begyndt at finde sin plads på musikkens landkort.

Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.