Det danske magasin i Spanien
Bistro & Fondue – en genintroduktion til det belgiske køkken

Bistro & Fondue - en genintroduktion til det belgiske køkken

Fondue-og-Bistro-foto-C
Forundring vil nok være den mest beskrivende reaktion, man mødes med, hvis man omtaler det belgiske køkken som værende spændende og yderst velsmagende. Normalt forbindes belgisk mad med chokolade, vafler og øl, men det er kun den halve sandhed. Som et hvert andet har det belgiske køkken et væld af lækre retter, som man i begrænset omend tilstrækkeligt omfang finder på menukortet hos Bistro & Fondue. Hertil kommer den spændende fondue samt de saftige argentinske bøffer og grillspyd, som alle topper på restaurantens menukort.
 
Fondue-og-Bistro-foto-E
Ny beliggenhed, samme gode menu
Belgiske Romain De Zutter, der er indehaver af Bistro & Fondue, er ikke en novice indenfor restaurationsbranchen. Han var tidligere ejer af den populære restaurant Fondue Lounge i Elviria, som han dog solgte for et par år siden. Den nye restaurants beliggenhed i El Zoco i Calahonda er nøje udvalgt og har især fokus på det internationale klientel, specielt skandinaver. Gårdhaven i El Zoco er hyggelig, og her kan alle sidde i fred og ro og nyde de lune sommeraftener.
Selvom restauranten kun har haft åbent i lidt mere end en måned, er den allerede et populært spisested som et godt alternativ til de andre restauranter i området.
Konceptet er mere eller mindre det samme som tidligere, og selvom den lækre fondue ikke er af belgisk oprindelse men derimod schweizisk, topper den som den mest populære ret på menukortet. Det skyldes uden tvivl kvaliteten af råvarer og den hyggelige tilgang til retten, hvor man som over et lejrbål kan hygge, mens maden syder i gryden. Hos Bistro & Fondue er det nu også muligt at nyde fonduen uden brandfare, for i midten af alle bordene er en induktionskogeplade, hvorpå fonduegryden placeres. Et smart lille touch som jeg ikke tidligere har set her på kysten, og som samtidig gør det mindre farligt at spise fondue, når man har børn med i selskabet.

Fondue-og-Bistro-foto-A

 
Gedeost, belgisk fiskesuppe og kylling i butterdej
Som altid var det svært at vælge, hvilke retter jeg helst ville prøve. Det lykkedes mig dog at finde et udvalg, som, jeg tror, mange vil kunne lide.
Til forret valgte jeg en salat med gedeost stegt i honning serveret med vindruer, valnødder, flere forskellige slags salat og en smule yoghurtdressing. Lækker og let til trods for de to store stykker gedeost. Da sulten langt fra var stillet, faldt mit næste valg på to forskellige hovedretter; fiskesuppen “Pescado a la nage” samt kylling i butterdej. Med vilje valgte jeg ikke fondue, da jeg foretrak at smage de belgiske specialiteter. Dog fik jeg lov til at være tilskuer, da fonduens mange ingredienser blev bragt til nabobordet, hvor begejstringen var stor både under og efter middagen.
Men jeg valgte altså en kold belgisk fiskesuppe “Pescado a la nage”, som uden tvivl er det bedste alternativ til gazpacho, jeg nogensinde har smagt. Den kolde suppe indeholder en blanding af kogt laks, torsk, rejer og blæksprutte tilsat kogte gulerødder, bladselleri og porer samt friske, hakkede tomater og en fiskebouillon tilsat fløde. Smagen er dejlig rund og vil falde alle i god smag, også selvom man ikke er den store fiskespiser. Retten er baseret på en belgisk suppe, hvorefter Romains hustru Nicole selv har tilsat et par ekstra ingredienser. Resultatet er virkelig godt.
Kylling indbagt i butterdej med svampesauce er en dejlig belgisk opskrift, der også er udviklet i restaurantens køkken. Som suppen har den er god rund smag, og alle – børn som voksne – vil elske denne ret.
Er man mest til kød, kan det store grillspyd, der serveres hængende fra et jernstativ, anbefales. Det byder på et godt udvalg af grøntsager samt mørt argentinsk oksekød.
For alle retter gælder det, at der ikke anvendes ekstra krydderier, salt eller peber. Smagen kommer fra en kombination af råvarer og bouillon, der sammen giver et fantastisk resultat.
 
Besøg Bistro & Fondue i El Zoco i Calahonda mandag til fredag fra kl. 18.00-23.00. Det anbefales at bestille bord, da restauranten og hele El Zoco er et meget populært spisested. Bordbestilling kan foretages på tlf.: 952 93 15 33 (efter kl. 16.00) eller 619 50 43 44.
Af Louise Kathrine Pedersen (tekst og fotos)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.