Det danske magasin i Spanien
Boligbloggen maj 2015 – Vigtige spørgsmål og svar for boligsælgerne

Boligbloggen maj 2015 - Vigtige spørgsmål og svar for boligsælgerne

Hvad koster det at sælge min bolig?

Du betaler en mæglerkommission på fem procent + 21 procent moms. Som ikke-resident tilbageholdes tre procent af købssummen som et a conto beløb for en given gevinst. Er der ikke nogen gevinst, eller den er mindre end de tre procent, tilbagebetales beløbet eller differencen. Dette kan tage op til seks måneder. Vigtigt man har en bankkonto i Spanien for at modtage tilbagebetalingen. I nogle tilfælde skal sælger også betale den såkaldte “plus-valia”-skat, som er en skat på værdistigningen på din bolig. Denne skat kan din advokat let udregne.
 
Kan jeg kontakte flere mæglere?
Et klassisk spørgsmål. Mæglere arbejder her helt anderledes end i Sverige/Danmark/Norge. I Spanien er det normalt, at man sætter sin bolig til salg hos flere mæglere. Størstedelen af mæglerne på Costa del Sol er tilsluttet en database, hvor ALLE boliger samles. Dette betyder, at mæglerne i forvejen samarbejder. Mit råd er dog alligevel at give en mægler, du har tiltro til, eksklusivitet i f.eks. tre måneder. Har mægleren ikke solgt din bolig i denne periode, bør flere mæglere inddrages.
 
Hvis jeg vælger flere mæglere, skal jeg så betale kommission til flere mæglere?
Normalt er det kun den mægler, som har gennemført salget, der skal have kommission. Det er kun hvis du har underskrevet en eksklusivitetsaftale med en mægler, men alligevel udbyder din bolig hos andre mæglere, at mægleren, som du har givet eksklusivitet, kan forlange en kommission.
Hvordan udregner jeg skatten, hvis jeg sælger en bolig, som jeg har ejet i 10 år?
Fra 1. januar kom der nye regler. I dag kan du kun fratrække de omkostninger du har haft for at forbedre boligen, forudsat du har fakturaer med moms. Tilsvarende kan du fratrække mæglerens honorar.
Af Alamo Costa del Sol

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.