Det danske magasin i Spanien
Asador El Rancho de Salva er meget mere end et eldorado for de, der elsker kød

Asador El Rancho de Salva er meget mere end et eldorado for de, der elsker kød

Del

rancho-de-salva
 
For godt et år siden åbnede Asador El Rancho de Salva i centrum af Fuengirola ikke langt fra strandpromenaden. Indehaveren Salvador Lucena Girón, bedre kendt som Salva, havde fra første dag store forventninger til restauranten og fremtiden. Med en stor viden om skandinavernes forkærlighed for mørt, saftigt kød herskede der hos Salva ingen tvivl om, at restauranten hurtigt ville blive et af byens populære spisesteder. Og han havde ret. Godt et år efter, vi sidste talte med Salva, kan han fortælle, at størstedelen af restaurantens gæster er danskere, svenskere og nordmænd. Mange af gæsterne er bosat i Sydspanien det meste af året, og Asador El Rancho de Salva er blevet et af deres stamsteder. Og ikke kun til middag, men også i stor grad til store fødselsdage, julefrokoster eller andre sammenkomster.
Opskriften på succes ligger i detaljerne
“Alle kan drive en restaurant, kunsten er at kunne indleve sig i gæsternes verden. Hvorfor er de her på min restaurant og hvad kan jeg gøre for, at deres spiseoplevelse bliver perfekt? Og hvordan formår jeg, at gæsterne kommer igen og anbefaler os til andre? Det er ikke en nem opgave, men når man brænder for sit fag, er det en fornøjelse, når tingene lykkes”, smiler Salva, der begyndte at beskæftige sig med restaurationsbranchen og specielt kød, da han var kun 15 år gammel.
Asador El Rancho de Salva er uden tvivl populær på grund af sit lækre kød, der altid serveres med et lille men frisk udvalg af grøntsager og kartofler. “Vi serverer aldrig retter, der har været frosset ned. Udvalget af kød er lille men nøje udvalgt, og det anbringes i restaurantens kølerum, når vi modtager det. Når kødet leveres er det nemlig nyslagtet og hårdt, men ved at opbevare det i kølerummet modnes kødet, og man er garanteret en mør og saftig bøf,” fortsætter Salva.
Heller ikke grøntsager eller rejer har været nedfrosset før servering. Det er heller ikke blevet anrettet om morgenen, hvorefter det står til om aftenen, når gæsterne kommer. Nej, alt tilberedes når gæsten beder om det. Det gælder også kødet, der først udskæres, når bestillingen er modtaget. Og grøntsagerne kommer alle fra Guadalhorce-dalen, fortrinsvist fra Coín, hvor kvaliteten altid er god. En af restaurantens mest populære forretter er da også tomatsalat med mozzarella og oregano, og det skal nævnes, at der er tale om “kæmpe” tomater med en fantastisk smag.
 
Samme menu, samme gode kødoplevelse
Salva fortæller, at menukortet er det samme, som da restauranten åbnede. “Vores gæster er yderst tilfredse med vores udbud, og derfor har vi ikke set det som en nødvendighed at lave menuen om. Vi har stor succes med vores kød som altid kommer fra Galicien, og vores gæster bestiller i de fleste tilfælde en entrecote, der fås i en “gigante”-versionen på 500 gram eller i en mindre, mere menneskelige størrelse. En anden populær ret på menuen er lam “cordero lechal”, da det har en mere blød smag en det lam, man kender fra de skandinaviske lande samt helstegt pattegris “cochinillo”, som også har vundet mange skandinavers hjerter.
Man plejer at sige, at det er et tegn på succes, når men efter et år kan fortsætte som man lagde ud. Dog betyder det ikke, at Salva er modstander af forandringer. “Vi elsker at få råd fra gæsterne til, hvordan vi kan gøre tingene anderledes. Derudover har vi også lavet buffet til store selskaber med laks og andre skandinaviske delikatesser. Men vi holder os til det, vi er bedst til, afslutter Salva, der dog ikke afviser nye tiltag i fremtiden.
Vinkortet er dog blevet udvidet og har nu mange gode vine til pæne priser, så der er lidt til enhver smag.
Og så er afdelingen for private selskaber blevet åbnet, så det nu er en integreret del af restauranten, dog uden at miste sit private touch.
 
Positiv respons fra kunderne
Der hersker ingen tvivl om, at Asador El rancho de Salva rangerer som en af Fuengirolas bedste kødrestauranter. Går man ind på TripAdvisor ligger restauranten nummer et, når det har med kød at gøre, og hele 95 procent af gæsternes kommentarer er positive, hvilket efter Salvas mening er et tegn på, at hans strategi og måde at drive restauranten på er den rigtige, og at han derfor vil fortsætte i samme dur fremover.
For bordbestilling ring +34 951 39 66 71.
Restauranten ligger Calle Juan Sebastián Elcano 3 i Fuengirola. Se også www.elranchodesalva.com eller besøg restauranten på Facebook.
Af Louise Kathrine Pedersen, louise@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.