Det danske magasin i Spanien
Splash-pool-foto-shoptalk-LD-maj-2015
 

Få styr på poolen inden sommeren
Det er ikke altid nemt selv at skulle sørge for poolen. Specielt om foråret, når poolen skal gøres klar til sommeren, er der meget, der skal ordnes. Hos Splash Pools Mijas tilbyder indehaverne Sammi og Paul alt det, poolen har brug for. Selv totalrenovering med opsætning af nye fliser, maling og tætning med speciel cement er også en del af den servicen. Det samme gælder opførelsen af helt nye pools samt almindelig vedligeholdelse og rengøring af pools.
“Vi har alt inden for kemikalier, tilbehør og reservedele. Desuden tilbyder vi en gratis analyse af vandet i din pool. Du skal bare medbringe en lille beholder med vand fra din pool, så sørger vi for at teste det. Ud fra resultatet vil du blive anbefalet, hvad der skal til for altid at have rent vand i poolen,” fortæller Sammi.
Butikken, der ligger på Ctra. de Mijas tæt på Restaurant Valparaiso, har desuden teknikere, der kan undersøge poolen for fx lækager og foretage de nødvendige reparationer. “Utætheder i poolen kan skyldes utætte vandrør eller revner i selve poolens vægge eller bund. Vi har det allernyeste udstyr til at finde en utæthed,” fortsætter Sammi.
Splash Pools Mijas har også saltvandsklorering til poolen, der gør vandet ekstra blødt og er rigtig godt for personer med følsom hud eller eksem.
Til lavsæsonen har Splash Pools Mijas varmepumper, så vandet er dejlig varmt hele sæsonen samt automatiske presenninger til overdækning af poolen, når den ikke anvendes.
Kontakt Splash Pools Mijas på tlf. 952 59 10 53 eller besøg: www.splashpools.es.
 
 
Mona-D-Shoptalk-LD-Maj-2015-A
Dagens Jubilar Mona Davidsen, med Christel Mark Hansen og Kent Malling fra Nykredit.
 
Jubilæum fejret med stil
Onsdag den 8. april havde advokat Mona Davidsen inviteret klienter, forretningsforbindelser, foreningskontakter, venner og familie til festligt samvær i de næsten nye lokaler midt i Fuengirola i anledning af hendes 15 års jubilæum. Og der var som ventet rigtigt mange, der ville være med til at fejre hende. Gæsterne nød herlig guitarmusik, bar og dejlig catering fra Chili Gourmet, og festede sammen med jubilaren, der i den grad formåede at nyde dagen. Alle blev takket i den flotte tale, som Mona Davidsen holdt, hvor især det store familiefremmøde fra både Danmark og England blev påskønnet. Man kan sige, at alle var med Mona på denne jubilæumsdag, måske pånær vejrguderne, der havde sørget for regn. Og den var højst sandsynligt en hilsen fra Danmark med alle de bedste ønsker for fremtiden her i sydens sol til Mona Davidsen – med en lille påmindelse om hvor vi alle kommer fra; grønne og regnfulde Danmark. Stort tillykke med de 15 år.
 
 
Milano-Experience-Shoptalk-LD-maj-2015-A
 
Milano Experience – italiensk madoplevelse så englene synger
‘O Sole Mio’ får man næsten lyst til at synge efter et restaurantbesøg hos Milano Experience. Restauranten, der ligger tæt på Plaza de la Constitución i Fuengirola, åbnede sidste år i marts og ejes af det unge italiensk/spanske par Beatrice og José, der har skabt en restaurant baseret på bedstemors traditionelle italienske opskrifter kombineret med det moderne køkken fra Milano og et lille touch af det spanske middelhavskøkken.
Men Milano Experience er ikke bare et spisested, hvor der serveres italiensk mad. Nej, hele konceptet er skabt omkring målet om at kreere en “oplevelse”, der føles, som sad man i Milano. Den store forkærlighed, som Beatrice og José har for restauranten, afspejler sig i alt, hvad de foretager sig. Gæsterne modtages med en enorm gæstfrihed og varme, og når parret begynder at fortælle om, hvordan restauranten blev til, føler man, hvor meget restauranten betyder for dem.
Hos Milano Experience serveres ikke de almenkendte italienske retter som pizza eller lasagne. Derimod kan man vælge mellem et utal at retter som risottos, gnocchetti, carpaccio, ravioli, fisk, rejer, alverdens pastaretter og selvfølgelig bedstemors tiramisú. Og så kan man nyde en cocktail a la Milano inden middagen.
Restauranten er lille og hyggelig og det perfekte sted at nyde en intim middag. Og José og Beatrice giver gerne gode råd til, hvad gæsterne bør prøve.
“Det første år er altid en stor prøvelse, men vi ser nu, at vores koncept bærer frugt. Derfor fortsætter vi i samme dur fremover,” fortæller José, der betjener kunderne, mens Beatrice står i køkkenet.
Milano Experience har åbent tirsdag–lørdag kl. 18.30-22.30 samt søndag kl. 13.00-16.00.
For bordbestilling ring 646 83 56 43. Se også www.milano-experience.es.
 
 
Pernille
 
Tag på kursus og workshop med Vitafakta
Pernille Knudtzon, MD, og hendes dedikerede team på sundhedsklinikken Vitafakta i Fuengirola byder på to spændende events i den kommende tid. Først workshoppen Tilbage til Basisk søndag den 24. maj kl. 11- 15.30 i Benalmádena, hvor du får vigtige informationer om basisk miljø i din krop og viden om, hvordan du med enkle midler kan tilføje energirig kost i din hverdag. Både nye som garvede kursister velkomne.
D. 6. – 14. juni 2015 går ‘Rejsen til dit indre – udrensning på flere planer’ i Cártama.
Uanset hvor raske eller syge vi føler os, kan et grundigt eftersyn og hovedrengøring/udrensning anbefales. Vi tilbyder et intensivt udrensnings- og indfølingskursus, hvor deltagerne gennemgår en udrensning både fysisk og psykisk med guidede meditationer. Formålet er at rense ud på et cellulært plan og forøge og forbedre deltagerens evne til at komme bag om smerten, “ondet”, sygdommen, uvanen og være i kontakt med sin egen krop og de indre organer, lytte til den, og finde ind til sin egen essens.
Der er fokus på syre-basebalancen i kroppen, vi holder øje med Dit levende Blod i forløbet. Udrensningen understøttes af udvalgte vitaminer, mineraler, urter, homøopati. De guidede meditationer giver mulighed for at (gen)opdage fysiske og følelsesmæssige ubalancer, bearbejde dem, og transformere dem til hensigtsmæssige livgivende kvaliteter.
Kurset ledes af Pernille Knudtzon, speciallæge i almen medicin og Cassandra Marian Larsen, Body SDS studerende, meditationsguide og clairvoyant. Ved at kombinere Pernille og Marians evner har vi en unik tilgang til ubalancer i kroppen og en unik måde til at (gen)skabe sunde balancer.
For at deltage er et lægeligt Personligt Sundhedstjek nødvendigt forinden.
Rejsen til dit indre – udrensning på flere planer er af syv dages varighed med max otte deltagere. Indlogering foregår i dobbeltværelser, få enkeltværelser til rådighed. Der er velsmagende og udrensende måltider – i videst omfang økologisk – på menuen.
For mere info: Vitafakta Health Clinic, www.vitafakta.es
vitafakta@vitafakta.es, 678 253 510
 
 
DSC 0444
 
Anthony’s Diamonds – en juvel blandt butikker
Siden 1983 har indehaver Anthony Ronald Barnes drevet butikken Anthony’s Diamonds på Ramón y Cajal i centrum af Fuengirola. Der er dog ikke tale om en hvilken som helst butik, og det drejer sig bestemt ikke kun om diamanter. Anthony’s Diamonds er en smykkebutik, pantelåner og antikvitetsforretning.
Der hersker ingen tvivl om, at diamanter og andre ædelstene udgør en stor del af butikkens drift. Faktisk så stor, at butikken i sin markedsføring anvender udsagn som “Diamanter er millioner år gamle, så hvorfor købe nye?” Men den daglige drift omfatter flere forskellige områder. Anthony’s Diamonds køber og sælger smykker, guld, sølv, antikviteter, kunst, ure og andre værdifulde genstande. Samtidig er indehaver Anthony meget interesseret i sjældne og anderledes genstande gerne Art Deco eller jadefigurer. Anthony’s Diamonds har tilladelse til at fungere som guldhandler, juveler og pantelåner.
Hvis man har værdigenstande i sit hjem og ikke vil køre rundt med dem i bilen, tilbyder Anthony’s Diamonds hjemmebesøg. På den måde kan man få sin kunst eller andre værdigenstande vurderet. Man kan også få foretaget en vurdering i forbindelse med en låneansøgning. Anthony’s Diamonds opkøber også dødsbo.
Anthony’s Diamonds ligger på Avenida Ramón y Cajal 40 i Fuengirola. Åbningstiderne er mandag til lørdag kl. 10 – 14. Hjemmebesøg foretages om eftermiddagen.
 
 
Niels-Pagh-Logistics---On-the-Road-1

 

Niels Pagh Logistics løber med øko-ordre
Der er i øjeblikket brede smil at finde hos transportvirksomheden Niels Pagh Logistics A/S. De skal nemlig sørge for, at kunder hos Aarstiderne, der leverer frugt- og måltidskasser til døren, får økologisk frugt fra syden.
Transportvirksomheden har netop indgået en aftale med Aarstiderne om ugentlig fragt af økologisk frugt fra især Spanien men også Sydfrankrig til Aarstidernes hovedcentral.
Direktør og ansvarlig for import, Michael Pagh, oplyser at den nye aftale er omkring fire millioner kroner værd, og han beskriver den som en vigtig aftale for Niels Pagh Logistics A/S.
“Det betyder, at vi skal starte på noget nyt. Vi er ikke vant til at køre med køletrailere, for det er mest presenningtrailere, vi har i omløb. Så det er en ny og spændende opgave for os,” siger Michael Pagh og oplyser, at virksomheden nu derfor investerer i syv nye køletrailere.
“Aftalen gør, at vi kan åbne op for et nyt marked, fordi vi nu kan tage kølegods ind,” siger direktøren og forklarer, at bilerne jo også skal have gods med fra Danmark til Spanien og Sydfrankrig.
Michael Pagh er i øvrigt ikke i tvivl om, hvorfor Niels Pagh Logistics A/S er løbet med den attraktive ordre. “Man skal passe på at sige flotte ord om sig selv, men vi er eksperter på området. Vores leveringssikkerhed er i top, og vi kender Spanien ud og ind. Det er ikke nok bare at have en GPS. Du skal også kende forholdene og lokalbefolkningens mentalitet. Og du skal være sikker på, at du har gods med begge veje, for at det er rentabelt,” siger direktøren og oplyser, at de syv nye kølevogne bliver en del af en flåde, som i forvejen tæller 80 vogne.
Læs mere om Niels Pagh Logistics på www.npldk.com.
 
 
Jardin-de-Nerja-Foto-Shoptalk-Maj-2015
 
Alt til hus, have og terrasse
Mange skandinaver på den østlige side af Málaga med have og terrasse har allerede besøgt “Jardín de Nerja”. Det er et stort, men hyggeligt, udendørs hus- og havecenter med atmosfære, god betjening og, ikke mindst, et godt udvalg. “Jardín de Nerja” har alt i havemøbler, griller, liggestole, potter & planter og en stor afdeling med redskaber og produkter for gør-det-selv-folket. Man lægger vægt på personlig rådgivning og service bl.a. i form af gratis levering af købte varer. “Vi giver os god tid til den enkelte kunde. Og vi gør det ikke af pligt, men fordi vi elsker at arbejde med hus- og have,” fortæller Daniel, som er daglig leder af “Jardin de Nerja”. “Desværre har vi ikke skandinavisk personale. Til gengæld klarer vi os godt på engelsk og har mange skandinaviske kunder.” Lige nu bugner hus- og havecentret med nye varer og gode tilbud.
“Jardín de Nerja” ligger på N-340 lige ved Repsol tankstationen ved indkørslen til Nerja. www.jardindenerja.com – telefon: 952 527 267.
 
 
FB IMG 1429106026557

Der blev skålet for det fine arrangement i Torre del Mar. Her fra venstre autoforhandler Benny Tybo, Carsten Hjort fra Jyske Bank, Darios hustru Gertrud, Pia Carlsson fra Costa Events, Søren Liljegren, Muebles Piramides, og Dario selv.

 
2 x Dario i én koncert hos Costa Events
En af de mest folkekære sangere gennem tiderne i Danmark, den nu 74-årige Dario Campeotte med det charmerende italienske blod i årerne, skulle i april have givet to koncerter på Costa del Sol. En vest og en øst for Málaga.
Men på grund af manglende tilslutning til koncerten i restaurant Casa Danesa, Mijas, blev den aflyst og de tilmeldte her transporterede arrangørerne, Costa Events, så til koncerten på Parque del Rio i Torre del Mar.
I alt 70 fest- og musikglade mennesker var samlet til en lækker menu og underholdning. Alle mere end begejstrede for Darios fantastiske stemme. Højdepunktet selvfølgelig hans vindersang ved det danske Melodi Grand Prix i 1961, Angelique.
 
 
Foto-Shoptalk-Cafe-Barrera-LD-Maj-2015
 

Café Casa Barella på danske hænder

Erik er uddannet kok, tjener og bartender. Inge har arbejdet indenfor servicebranchen hele sit liv. Så sammen er de et godt par til at drive den hyggelige Café Casa Barella i La Cala de Mijas. En pensionisttilværelse lå ellers klar til Erik, men han følte sig langt fra færdig med sit aktive arbejdsliv. Ønsket om et enklere og mere givende arbejdsliv med direkte kundekontakt under sydlige himmelstrøg har nu ført parret til La Cala.
“Jeg har boet og arbejdet på Costa del Sol tidligere. Det var en tid, der gav mig en masse gode minder, så derfor ville jeg gerne tilbage,” forklarer den danske restauratør. Og den idé var Inge med på.
“Vi vil gerne arbejde sammen igen. Jeg tror på, vi kan gøre en forskel for de mange fastboende og de mange turister,” fortæller Inge, som er i fuld gang med at afvikle sit job og øvrige aktiviteter i Danmark og tiltræder caféen lidt senere på året.
Inge og Eriks veje krydsedes i 1988 i Scandic-kæden, og de fulgtes ad til Skotland, hvor de arbejdede i to år. Herefter drev de sammen hotel og restaurant i henholdsvis Vejle og i Korsør, hvor de boede fra 1994 til 2006. Casa Barella har et stort og populært morgenmads- og frokostmenukort. Hertil kommer et par skandinaviske input. Casa Barella ligger på Calle Torremolinos kun et stenkast fra strandpromenaden og har hyggelig skyggefuld terrasse med skygge i højsæsonen og læ resten af året. Caféen har åben alle dage kl. 10.00 til 16.00 og vil over sommeren også åbne om aftenen.
 
 
Foto-Shoptalk-LD-Maj-2015-OPTICA-LAZA
Annette Skibby og Rocio Laza.
 
Ny medarbejder hos Optica Laza
Optica Laza er et familieforetagende, som dækker det meste af kysten, idet de har hele tre optikerforretninger. En i La Cala, en i Fuengirola og en i Calahonda.
Optica Laza har en stor, international kundekreds og specielt en stor er antallet af skandinavere, der vælger Laza som leverandør af briller og høreapparater. Derfor byder Optica Laza i Calahonda velkommen til en ny medarbejder, den danske optikerassistent Annette Skibby. Med en skandinavisktalende medarbejder dækkes endnu en sproggruppe, og Optica Laza i Calahonda kan nu servicere deres kunder på skandinavisk, engelsk, tysk, fransk og spansk.
Ejeren af Optica Laza i Calahonda, Rocio Laza, og Annette glæder sig begge til at vise alle de spændende nyheder frem, blandt andet de seneste stel fra danske Lindberg. www.opticalaza.com – Tlf.: 952 935 172
 
 
Shoptalk-foto-Gas-o-Glim-LD-maj-2015
 
Fantastisk underholdning i Casa Danesa
Lørdag den 23. maj bliver der fest i Casa Danesa, hvor to supergode danske kopibands gæster Solkysten. Vi taler om Gasolin-kopibandet Gasoglim, som virkelig forstår at give den “gas” på den rigtig gode måde. Og så er det Bryan Adams Experience. Hvem har ikke sunget med på Summer of 69?
Det hele foregår i fantastiske rammer i Casa Danesa en lørdag eftermiddag i den spanske forsommer. Det bliver ren hygge og nærmest festivalstemning med god musik, masser af dejlige mennesker, fadøl, hotdogs og forhåbentlig en dejlig solrig dag.
“Vi omdanner Casa Danesas fantastiske patio til en hyggelig festplads, så der bliver rig mulighed til at høre noget godt musik, danse, smalltalke og nyde en velskænket fadøl i solen – og bare slappe af og nyde dagen,” siger Ronnie Jensen, som står bag arrangementet. Billetter koster kun 27 euro for en super eftermiddag med to bands, der leverer noget helt fantastisk musik.
Festen starter kl. 15.00 med Bryan Adams Experience, og dørene åbner kl. 14.00.
Billetsalget er i fuld gang og billetter kan købes til og med fredag den 22. maj hos Casa Danesa, Flor Valentin i Centro Idea og online på www.eventbyro.dk
Ved indgangen koster billetter 35€
Begivenheden kan følges på facebook. Her kan ses tidligere videoer, stilles spørgsmål osv.
www.facebook.com/gasolincostadelsol
 
 
IMG 1763
 
Don Ø special
Så kom Don Ø til Kysten. For første gang i 20 år, da den tidligere FCK-boss og formand for succesforetagenet Parken Sport & Entertainment, Flemming Østergaard, stillede op til La Peña de Dinamarcas specialarrangement på Hotel Tamisa Golf.
Knap 100 mødte frem for face to face at høre hans historie på et tidspunkt, hvor han afventer dom i sagen om kursmanipulation rejst af bagmandspolitiet.
Han talte åbent om alle spørgsmål og lod sig ikke gå på af tekniske problemer ved filmfremvisningerne.
Flemming Østergård koncentrerede sig om ledelses-strategier, hvad han energisk byggede op i Danmark, om Janteloven og hans nuværende liv med mange internationale bestyrelsesposter. Og at han nu som 70-årig vil trappe lidt ned med disse.
Mange lokale erhvervsfolk var mødt frem og også et par særdeles kendte ansigter. Således den tidligere verdensmester i professionel sværvægtsboksning Super Brian Nielsen og TV 2-værten Michael Meyerheim, der netop i et program på Charlie har samlet 26 mio. kroner ind til Hjerteforeningen. Heri deltog bl.a. Flemming Østergaard.
Endvidere sås de tidligere All England-mestre i badminton, Imre og Knud Aage Nielsen, samt ex-medlemmet af Den Internationale OIympiske Komite, Kai Holm.
Om Don Ø sagde nordmanden Asle Heldal, ejendomshandler, således:
Fantastisk inspirerende!

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.