Det danske magasin i Spanien
feriebolig1

Har du en bolig i Spanien, som du ikke bruger hele året?
Eller drømmer du om at købe en bolig, men er i tvivl om, om økonomien hænger sammen?
Så kan du gøre en god forretning ved at leje din bolig ud en del af året.
 
Der er gode penge at tjene på at udleje sin bolig, men der er flere ting, man skal have med i overvejelserne, hvis man vil gøre en god investering.
Stine Halmind, som er ansvarlig for den danske boligportal Feriebolig-Spanien.dk, fortæller om nogle af de aspekter, man som ny udlejer bør tage i betragtning. Bl.a. bør man så tidligt som muligt have de potentielle lejere i tankerne:
“Det kan tit betale sig at fokusere på bestemte typer feriegæster, for hvis du kan opfylde deres behov, kommer de igen og vil anbefale boligen til andre,” siger hun.
Eksempelvis kan man gå efter at udleje den til specifikke grupper af lejere, såsom børnefamilier, hundeejere, forretningsrejsende eller ældre mennesker.
 
Wifi og aircon på ønskelisten
Der er stor forskel på, hvad der tiltrækker bestemte grupper af lejere, fortæller Stine Halmind:
“Mens storfamilien går efter et godt køkken med opvaskemaskine, er det for forretningsrejsende vigtigere at der er rigtig gof internetforbindelse, og at der er gode spisesteder i nærheden. De små detaljer kan gøre en verden til forskel – både for dem og for dig som udlejer”.
På samme måde vil en indhegnet have tiltrække familier med børn eller hund, mens brede døråbninger er en nødvendighed for kørestolsbrugere. Fælles for stort set alle lejere er, at de går efter ferieboliger med trådløst internet og aircondition. Men også mindre åbenlyse ting som myggenet eller ekstra badehåndklæder kan gøre livet lettere for gæsterne og dermed gøre din bolig ekstra attraktiv.
Man kan også gøre meget for at vinde sine lejeres gunst, allerede inden de ankommer:
“Mange feriegæster lægger vægt på, at boligen er nem at finde, og at det er nemt at få fat i nøglerne. Så lav gerne en detaljeret rutevejledning og sørg for, at den person, der står for at udlevere nøgler, er venlig og imødekommende,” siger Stine Halmind.
 
En langsigtet forretning
Med 12 års erfaring i branchen har man hos Feriebolig-Spanien.dk fået stor indsigt i, hvad det kræver at få succes inden for boligudlejning. Og særligt én ting skal man gøre sig klart, inden man springer ud som udlejer. At udleje en bolig er som at opbygge en forretning. Man er nødt til at tænke langsigtet, være omhyggelig og have tålmodighed, for det tager tid at skabe sig et renommé, så folk kommer igen og anbefaler boligen til andre.
For at tiltrække flest muligt interesserede lejere, er det afgørende at lave en flot og detaljeret annonce. Der er derfor nogle helt lavpraktiske ting, du bør tænke på, når du opretter en annonce.
 
Stine Halmind-portæt-2014
 
Husk gode billeder
Udseendet betyder meget, når man laver en boligannonce. Derfor bør man være omhyggelig med de billeder, man bruger, understreger Stine Halmind:
“Lejere vil gerne se både boligens faciliteter og få en fornemmelse af omgivelserne. Så tag nogle gode billeder både indendørs og udendørs – og tag dem en dag, hvor solen skinner fra en skyfri himmel.”
Det kan ofte betale sig at hyre en professionel fotograf. Den ekstra investering kan være med til at tiltrække flere lejere, og så er pengene hurtigt tjent ind.
 
Alverdens sprog
Når du opretter en boligannonce, vil du få henvendelser fra potentielle lejere over hele verden. Feriebolig-Spanien.dk er nemlig en del af Spain-Holiday.com, som findes på 13 forskellige sprog og besøges af 11 millioner mennesker hvert år. Annoncerne vises som standard på engelsk, men man kan med fordel få oversat sin beskrivelse af boligen til flere sprog, så annoncen er letlæselig og nærværende for flest muligt lejere.
Er man omhyggelig med at finpudse alle detaljer i sin boligannonce, kan man godt regne med at få mange henvendelser. I 2014 modtog boligejerne i gennemsnit 64 henvendelser pr. annonce, så der en god mulighed for at få lejet sin bolig ud.
 
Du kan læse mere på www.feriebolig-spanien.dk, hvor du finder endnu flere råd til, hvordan du kommer godt i gang med at udleje din bolig.
Du kan også ringe på +34 952 204 435, hvis du har spørgsmål eller gerne vil have hjælp til at oprette en annonce.
Af Stine Halmind, ansvarlig for den danske boligportal Feriebolig-Spanien.dk

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.